Acasă ACTUALITATE Facebook a cumparat site-ul unui roman cu jumatate de miliard de dolari!

Facebook a cumparat site-ul unui roman cu jumatate de miliard de dolari!

1717

Sergiu Biriş a lansat mai multe companii pe care a reușit să le vândă pe sume impresionante. Acesta a decis în 2007 să lanseze Trilulilu, primul YouTube românesc, care a ajuns în trei luni de la lansare printre primele trei site-uri româneşti.

URMARESTE-NE PE YOUTUBE

În timpul facultăţii, pe care a terminat-o în 2006, Sergiu Biriş avea deja propria afacere, o agenţie de web design, scrie businessmagazin.ro.

În 2014, LiveRail, compania fondată de Sergiu Biriş, Andrei Dunca şi Mark Trefgarne, a fost cumpărată de Facebook pentru o sumă cuprinsă între 400 şi 500 de milioane de dolari.

„Achiziţia LiveRail de către Facebook este o reuşită remarcabilă, care arată încă o dată că la capitolul inovaţie şi determinare, şi românii pot construi start-up-uri de nivel mondial”, declara la acea vreme Sergiu Biriş.

Biriş este acum CEO al Zonga, serviciu de muzică prin intermediul căruia utilizatorii pot accesa prin internet, de pe computere şi anumite modele de telefoane inteligente şi tablete, o colecţie de peste 16 milioane de melodii. Compania Trilulilu Music din Cluj-Napoca, cunoscută pentru dezvoltarea Zonga, a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de 3,75 milioane lei, în creştere cu 38% faţă de 2014.

Articolul precedentCum va fi vremea in mini-vacanta de 1 iunie! Meteorologii anunta ploi!
Articolul următorTariceanu nu are pic de rusine: Trebuie sa LEGALIZAM traficul de influenta!