Acasă Stirea zilei Facebook are necazuri! A fost data in judecata pentru monitorizarea mesajelor private...

Facebook are necazuri! A fost data in judecata pentru monitorizarea mesajelor private ale utilizatorilor!

28

Reteaua de socializare Facebook a dat de necazuri, in urma unei plangeri colective privind acuzatii de monitorizare a mesajelor private ale utilizatorilor, informeaza bbc.co.uk.

Reclamantii sustin ca, in momentul in care un utilizator distribuie un link catre un alt site printr-un mesaj privat, Facebook scaneaza profilul online al userului. Astfel, sustin reclamantii, Facebook monitorizeaza in mod sistematic mesajele utilizatorilor si profita de aceste informatii impartasindu-le cu agregatorii de date, cu agentii de publicitate si de marketing.

Reprezentantii companiei Facebook au declarat insa ca acuzatiile sunt „fara valoare”.

„Ne vom apara viguros”, au adaugat reprezentantii celui mai mare site de socializare din lume.

Reclamantii cer fie plata unei sume zilnice de 100 de dolari pentru fiecare zi de presupuse incalcari ale masurilor privind protectia datelor private, fie cate 10.000 de dolari pentru fiecare utilizator ale carui mesaje au fost monitorizate ilegal.

Procesul, intentat la inceputul acestei saptamani, citeaza informatii obtinute prin cercetari independente, care arata ca Facebook analizeaza continutul mesajelor private ale utilizatorilor „pentru scopuri care nu au legatura cu facilitarea transmiterii mesajului”.

 

Sursa: mediafax.ro

Articolul precedentAndreea Marin s-a maritat cu turcul Tuncay Ozturk!
Articolul următorDescoperirea inedita care ar putea INVINGE dependenta de CANABIS!