Acasă Politica Felix si Justitia: Dan Voiculescu vrea sa scape iar de proces, candidand...

Felix si Justitia: Dan Voiculescu vrea sa scape iar de proces, candidand la Senat

46

Presedintele de „onoare” al PC, Dan Voiculescu, va candida pentru un mandat de senator in Bucuresti, in Sectorul 4, a anuntat, marti, vicepresedintele PC Bogdan Ciuca. Ciuca a precizat ca Biroul Executiv Central al PC a validat 99% dintre candidatii PC la parlamentarele din 2012. Liderul conservator a spus ca este vorba despre 21 de Coelgii pentru Senat si Camera, care revin conservatorilor in structura USL. Ciuca a spus ca la parlamentarele din decembrie 2012 vor candida cei din conducerea PC.

 

El l-a mentionat printre candidati si pe presedintele de onoare al PC, Dan Voiculescu, acesta urmand sa candideze pentru Senat, intr-un colegiu din Sectorul 4 al Capitalei, unde primar este Popescu Piedone, din partea PC. Tot aici a candidat si in 2008, obtinand un mandat de senator.

 

Dan Voiculescu a demisionat insa din Parlament pe 25 iunie 2012. Oficial, a invocat faptul ca i s-a respins un proiect de lege prin care propunea dublarea sanctiunilor pentru evaziune fiscala. In urma demisiei, Voiculescu si-a pierdut calitatea de senator, astfel incat Inalta Curte de Casatie si Justitie a decis stramutarea dosarului I.C.A. (Institutul de Cercetari Alimentare – Dan Voiculescu) la Tribunalul Bucuresti, instanta suprema constatand astfel lipsa de competenta de judecata in acest caz. Stramutarea se producea cand procesul era la ultimele termene, fiind asteptata sentinta. Tribunalul Bucuresti a reluat procedura de la zero. Evident, daca Voiculescu ajunge in Senat, procesul acestuia va fi din nou mutat la ICCJ, care va lua de la zero judecata.

 

In plus, Voiculescu a fost catalogat de justitie ca fiind informator al fostei Securitati, ceea ce, in mod normal, nu i-ar mai da dreptul sa candideze.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos