Acasă Politica USL si PDL s-au luptat in congrese

USL si PDL s-au luptat in congrese

45

Peste 80.000 de participanti. Tribunele stadionului national Arena, de 55.000 de locuri, pline ochi. Vreo 20.000 de oameni pe gazonul arenei. Oameni in jurul stadionului, uitandu-se pe niste monitoare gigant. O scena de 400 de metri patrati. Drumul catre scena acoperit de un covor rosu, iar Andra cantand imnul national. Asa se prefigura a fi marele miting de lansare a candidatilor USL pentru alegerile din 9 decembrie. Asta chiar daca o buna parte dintre candidati inca nu au fost validati.

 

Accesul participantilor in incinta stadionului a fost permis incepand cu ora 15.00. Cateva sute de persoane, care asteptau la principalele intrari in stadion, au descins, sub atenta supraveghere a angajatilor BGS, pentru a-si cauta locul, randul si zona de tribuna inscrise pe biletul primit de la organizatori.

 

Cei care au venit pe stadion purtau tricouri albe, galbene, albastre, rosii, toate inscriptionate cu sigla USL si aveau la indemana pancarte si steaguri tricolore.

 

„Dincolo”, la Palatul Parlamentului, PDL, UDMR si celelalte partide de dreapta aveau de organizat congresul Partidului Popular European. 1.200 de invitati, printre care Angela merkel, cancelarul germaniei, Jose manuel Barroso, seful Comisiei Europene, alti 15 sefi de stat sau de guvern din Europa.

Pana la inceperea evenimentelor, liderii din cele doua tabere s-au intepat continuu prin declaratii.

 

Presedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat miercuri ca nu crede ca este o coincidenta lansarea candidatilor USL in acelasi timp cu Congresul PPE, aratand ca, de fapt, este „o megalansare la jumatate de candidati”, adica doar a candidatilor PSD.

 

„Eu am fost de trei ori ministru de interne si nu prea cred in coincidente. Este o megalansare la jumatate de candidati pentru ca este vorba doar de candidatii propusi pe listele PSD. Am inteles ca sunt discutii la ceilalti, la liberali”, a precizat Blaga, intrebat in legatura cu lansarea candidatilor USL la Arena Nationala.

 

Blaga a adaugat ca liberalii „au dojenit” PDL mult timp pentru colaborarea punctuala cu Gigi Becali in Consiliul Local, iar acum PNL il considera pe finantatorul Stelei foarte bun pentru acest partid. „Iata, dupa ce ne-au dojenit mult timp ca am colaborat in Consiliul Local punctual cu domnul Becali, cu consilierii lui, acum este foarte bun la domniile lor. O astfel de stransura pentru ca simt ca sunt departe de cele 50% plus unu parlamentari pe care si le-au propus acum cateva luni”, a mai spus Blaga.

 

El a adaugat ca nu este posibil ca lansarea candidatilor USL sa boicoteze Congresul PPE, acest lucru fiind demonstrat de prezenta extraordinara a liderilor europeni la Bucuresti.

 

„Despre boicot nu poate fi vorba, pentru ca prezenta este extraordinara. Nu cred ca a mai fost un congres cu o asemenea participare”, a adaugat Blaga.

 

Presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, marti, ca pe omologul sau democrat-liberal, Vasile Blaga, il vor „durea mainile” la Congresul PPE, de la cat va vorbi cu partenerii sai populari, el apreciind ca „e greu cu translator”.

 

Victor Ponta a spus ca, la nivel european, Congresul PPE este un eveniment important, dar a opinat ca, pentru romani, va conta lansarea candidatilor USL.

 

„Pentru romani, evenimentul politic este lansarea candidatilor USL, pentru ca oamenii vor sa ne voteze, vor sa stie cine ii va reprezenta in Parlament, mai ales maine si eu si domnul Antonescu vom prezenta principalele idei legate de proiectul nostru de tara pentru 2012-2016”, a spus Ponta.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos