5.2 C
București
luni, martie 4, 2024
AcasăACTUALITATEPoliticaRuptura in PNL. Tariceanu iese la atac

Ruptura in PNL. Tariceanu iese la atac

in:

Stiri pe acelasi subiect

Nemultumiri tot mai fatise in PNL, la cel mai inalt nivel, dupa ce liderul fililalei PNL Sectorul 1, Vlad Moisescu, a fost demis, vineri, in sedinta CNEx al partidului, iar Biroul organizatiei a fost dizolvat. Demiterea a venit in contextul in care presedintele PNL, Crin Antonescu, i-a acuzat pe Moisescu si pe primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman, de tradare. In realitate, tradarea a constat in faptul ca cei acuzati s-au opus candidaturii lui Gigi Becali pe listele PNL la alegerile parlamentare din 9 decembrie.

 

Unul dintre cei care si-au exprimat public nemultumirea fata de atitudinea lui Crin Antonescu a fost Calin Popescu Tarcieanu, fost presedinte al PNL. Astfel, fostul premier sustine, intr-o postare pe pagina sa de internet, ca actualul lider al PNL, Crin Antonescu, „va regreta multa vreme de aici incolo” decizia de a indeparta din conducerea PNL o serie de lideri care si-au dovedit contributia in promovarea liberalismului.

 

„Crin Antonescu  va regreta multa vreme de aici incolo decizia de a indeparta rand pe rand din conducerea PNL o serie de oameni care si-au adus contributia lor indelungata si statornica pentru promovarea ideilor si valorilor liberale. Cu acesti oameni s-a reconstruit PNL-ul dupa 1990, atunci cand putina lume credea in sansa liberalismului romanesc, cu ei a ajuns partidul sa fie astazi ceea ce este”, sustine Tariceanu, intr-o postare pe Facebook.

 

Fostul lider al PNL s-a numarat vineri printre absentii de la sedintele conducerii PNL in care a fost decisa demiterea conducerii a trei organizatii PNL, intre care PNL Sector 1, Dambovita si Mehedinti, dar si validarea candidaturilor pentru alegerile parlamentare din decembrie.

 

Primarul sectorului 1, Andrei Chiliman, i-a cerut public presedintelui PNL, Crin Antonescu, sa retraga acuzatia de ”tradare” formulata la adresa sa si a fostului lider al filialei sector 1 Vlad Moisescu, desi este convins „ca nu o va face”. El a afirmat ca pentru liberali ziua de vineri este una trista, pentru ca Antonescu a decapitat cea mai puternica filiala PNL din tara, dar a precizat ca va ramane alaturi de colegii sai din partid pentru a castiga batalia electorala impreuna cu cei din USL.

 

In opinia acestuia, „decizia lui Crin Antonescu de decapitare a filialei sectorului 1 este mai mult decat un serviciu de care nu poate beneficia decat Traian Basescu si adversarii politici”.

 

„Din pacate pentru noi toti ranchiunele personale si ambitiile politicianiste meschine ale presedintelui partidului, ale domnului Crin Antonescu, au lovit din nou si aceasta inainte de o batalie politica importanta pe care o avem de purtat impreuna cu aliatii nostri de la PSD. (…) Crin Antonescu se dovedeste a fi o copie mai putin reusita a lui Traian Basescu”, a adaugat Chiliman.

 

Potrivit lui Andrei Chiliman, Antonescu si-a format un reflex, de a acoperi „cu taceri dezonorante si cu minciuni sfruntate razboiul pe care l-a declarat mai demult filialei sectorului 1”. El a amintit momentul in care liderul PNL l-a numit, la alegerile interne din filiala sectorului 1, pe Vlad Moisescu „presedintele meu”. „Ma intreb cand a vorbit Crin Antonescu pe linia adevarului, a bunului simt si a convingerilor sale, atunci sau acum, cand il face tradator pe cel pe care l-a propus candidat in anul 2008. (…) Regret ca un om care vorbeste atat de frumos are un caracter atat de urat”, a aratat primarul sectorului 1.

El a afirmat ca are datoria fata de liberali „sa nu lase sa ajunga la ei minciunile lui Antonescu si invectivele lui Becali”.

Ultimele stiri