Acasă Politica Ponta ameninta din nou cu suspendarea

Ponta ameninta din nou cu suspendarea

55

„Nu am niciun fel de ostilitate fata de niciunul dintre participanti (la congresul PPE – n.r.), am o singura problema constitutionala foarte grava: conform Constitutiei Romaniei, presedintele Romaniei, indiferent cum il cheama, nu face politica, nu este membru al vreunui partid politic si nu participa implicit la manifestari ale unui partid politic. Domnul presedintele Basescu, ca de obicei, va incalca aceasta regula constitutionala. Sigur ca va trebui sa spunem lucrul asta”, a fost avertismentul lansat, luni seara, din studiourile Antenei 3, de premierul Victor Ponta la adresa presedintelui Traian Basescu.

 

Acesta urmeaza sa participe miercuri la congresul Partidului Popular European, din care face parte si PDL, unde a fost invitat in calitate de sef de stat. Premierul vede insa n aceasta participare o incalcare a Constitutiei, ceea ce ar insemna un nou motiv de suspendare a lui Basescu din functie, probabiul dupa alegerile generale.

 

„Ca sef de stat invitat sa participe la o manifestare internationala de proportii si reprezentand Romania in aceasta calitate, credem ca e natural sa exprime un cuvant de bun venit. Sunt convins ca daca la Bucuresti ar fi avut loc dezbaterile congresului PES (partidul Socialist European, din care face parte si PSD – n.r.), organizatorii l-ar fi invitat pe presedintele Romaniei in calitatea sa de reprezentant al natiunii si al statului pentru a tine un cuvant de bun venit. E o practica fireasca, protocolara, de bun simt, care are precedent in organizarea altor evenimente internationale la Bucuresti”, a declarat Mihai Razvan Ungureanu, presedintele Miscarii Civice.

 

El a precizat ca Congresul PPE organizat la Bucuresti aduce o nota de contrast daca este pus in paralel cu Congresul PES, care nu a mai fost gazduit de Capitala Romaniei.

 

Cancelarul german Angela Merkel, presedintele CE Jose Manuel Barroso, liderul actual al PPE Wilfried Martens, dar si presedintele Traian Basescu figureaza pe lista vorbitorilor la Congresul PPE care se va desfasura, miercuri si joi, la Palatul Parlamentului. Astfel, interventia cancelarului german Merkel este programata pentru miercuri, 17 octombrie, prima zi a Congresului, potrivit unui comunicat de presa transmis de PPE.

 

„Eu consider ca USL ar trebui mai intai sa analizeze comportamentul propriilor lideri si sa renunte la ipocrizie. Daca este sa ne luam dupa unitatea de masura folosita de USL pentru presedintele Traian Basescu, atunci, in scurta perioada cat a fost presedinte interimar, Crin Antonescu a calcat Constitutia in picioare pentru ca a participat la mitingurile electorale ale USL, a participat la sedintele de conducere ale PNL, i-a dat sfaturi premierului la televizor si s-a amestecat in activitatea guvernului. Liderii USL cred in respectarea Constitutiei doar cand le reaminteste Dan Voiculescu ca au semnat un pact pentru suspendarea presedintelui Traian Basescu”, a declarat primvicepresedintele PDL, Sulfina Barbu.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos