Acasă Politica Dan Voiculescu nu se lasa: Basescu sa fie suspendat din nou, in...

Dan Voiculescu nu se lasa: Basescu sa fie suspendat din nou, in noiembrie

44

Dan Voiculescu, presedintele fondator al Partidului Conservator, considera ca o noua suspendare din functie a presedintelui Traian Basescu este „posibila” si „legitima”. In opinia sa, Basescu „se bazeaza in tot ce face pe amenintari, presiuni si santaj”. „Dupa 29 iulie 2012, Romania s-a schimbat ireversibil. Cei care nu inteleg aceasta realitate, pierd legatura cu natiunea. Rezultatul referendumului in care 87% dintre votanti au ales sa il demita pe Traian Basescu ofera doar doua variante: fie respectam vointa natiunii si il demitem, fie sfidam vointa natiunii si il toleram pe Traian Basescu”, afirma Voiculescu.

 

Potrivit acestuia, articolul 95 din Constitutie permite fara nicio problema declansarea unei noi proceduri de suspendare. „Insa, daca se va mai initia o asemenea procedura, ar fi recomandabil sa se desfasoare la sfarsitul lui octombrie, inceputul lui noiembrie, astfel incat referendumul pentru demitere sa poata fi organizat in aceeasi zi cu alegerile parlamentare, din respect pentru cetateni si din ratiuni economice”, sustine Voiculescu. De altfel, liderul PC a fost si cel care, in luna mai, anunta ca Traian Basescu va fi suspendat in urmatoarele 60 de zile, ceea ce s-a si intamplat.

 

Singurul care i-a taiat-o scurt liderului PC este nimeni altul decat presedintele de onoare al PSD. Ion Iliescu, a declarat joi pentru Ziare.com ca discutia despre o noua suspendare a presedintelui Traian Basescu nu isi mai are rost. „Ma lasa rece, nu stiu de ce se tot baga Voiculescu in asemenea chestiuni”, a declarat Iliescu.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos