Acasă Politica Alegerile parlamentare din 2012 vor avea loc pe data de 9 decembrie!

Alegerile parlamentare din 2012 vor avea loc pe data de 9 decembrie!

50

Executivul a stabilit, sambata, in sedinta, ca data de desfasurare a alegerilor pentru Camera Deputatilor si Senat sa fie 9 decembrie 2012, a anuntat purtatorul de cuvant Andrei Zaharescu.

 „In urma unei discutii, in sedinta de guvern, s-a ajuns la concluzia ca dat fiind ca 30 noiembrie este prima zi libera de Sfantul Andrei, urmeaza 1 decembrie, Ziua Nationala, este posibil ca foarte multi cetateni romani sa plece in alte localitati. Acei cetateni sunt obligati sa voteze doar in circumscriptia in care sunt arondati si, pentru a nu fi aceasta incurcatura, s-a optat pentru data de 9”, a explicat purtatorul de cuvant contextul in care a fost luata aceasta decizie.

Intrebat de jurnalisti daca in aceste conditii premierul si-a mai pastrat solicitarea adresata ministrului pentru Relatia cu Parlamentul de a discuta cu Opozitia pentru organizarea alegerilor pe 25 noiembrie, Zaharescu a exprimat opinia ca solicitarea respectiva „nu mai este valabila” din moment ce s-a luat o hotarare privind data de 9 decembrie.

Premierul Victor Ponta declara, la inceputul sedintei Cabinetului, ca va fi adoptata „de principiu”, data de 2 decembrie pentru organizarea alegerilor parlamentare, dar a adaugat ca „ar fi fost de 1.000 de ori mai bine” ca scrutinul sa aiba loc pe 25 noiembrie.

„Astazi suntem obligati sa adoptam data de 2 decembrie, e o data rea din punctul meu de vedere, pentru ca sunt festivitatile de 1 decembrie, e liber si de Sfantul Andrei. Ar fi fost de 1.000 de ori mai bine sa fie pe 25 noiembrie. Nu stiu ce calcule are PDL ca daca mai intarzie o saptamana alegerile nu stiu cat o sa mai creasca ei in sondaje”, a afirmat Ponta, la inceputul sedintei de Guvern.

 

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos