Acasă Politica Ponta si Antonescu sunt stelisti. Becali joaca pentru USL la parlamentare

Ponta si Antonescu sunt stelisti. Becali joaca pentru USL la parlamentare

42

Becali va candida pe listele USL din partea PNL, desi unii lideri ai partidului nu au fost chiar incantati de aceasta asociere.  Crin Antonescu a anuntat ieri ca PNL a decis inceperea negocierilor pentru un acord politic cu PNG, condus de George Becali, si PN}CD – aripa Ciorbea, in contextul alegerilor parlamentare din decembrie. Liderul PNL a spus ca au existat opinii in conducerea PNL impotriva acestor negocieri, dar in final decizia a fost in unanimitate.

 

„Nu va asteptati la doua lucruri, cel putin pentru ziua de astazi: la destramarea USL si la inlaturarea mea din fruntea PNL (…) Vocile care nu sunt… sau care au ceva de spus o spun public, votul a fost unul unanim, deci cu unanimitate”, a declarat Antonescu.

 

Liderii USL doresc ca Becali sa candideze in acelasi colegiu cu Dan Diaconescu, desi acesta din urma vrea sa candideze in acelasi colegiu cu liderul PSD, Victor Ponta.

 

Liderul PNL a mentionat ca Becali va trebui in mod formal sa devina membru al PNL, insa acesta va ramane liderul politic al formatiunii sale, PNG. Asta in contextul in care, potrivit legii, este ilegal ca o persoana sa faca parte in acelasi timp din doua partide.

 

„In conditiile in care acest acord se va incheia, membrii, sustinatorii, simpatizantii PNG, atatia cati sunt ei, vor vota listele USL, Gigi Becali va candida pe listele USL. Ca sa candidezi din punct de vedere juridic, formal, trebuie sa faci parte dintr-un partid componenta a aliantei. Deci Gigi Becali se va inscrie formal intr-unul dintre aceste partide, dar de facto el va ramane practic liderul propriului sau partid”, a mai explicat Antonescu.

 

Ponta i-a stabilit si colegiul liderului PNG: George Becali va candida din partea USL intr-un colegiu din Sectorul 6, acelasi in care va candida si Dan Diaconescu, aliatul PDL, a declarat presedintele PSD.

 

Fostul premier Calin Popescu Tariceanu a fost printre putinii liberali care au respins ideea primirii lui becali pe listele USL. ~naintea sedintei BPC al PNL, Tariceanu declara ca, din punctul sau de vedere si al mai multor colegi din partid, subiectul privind primirea in PNL a lui George Becali nici nu ar fi trebuit discutat. „E un subiect care din punctul meu de vedere, si nu numai al meu, al multor altor colegi, nu merita sa fie discutat in conducerea partidului”, a spus Tariceanu. El a precizat ca nu doreste pentru moment sa faca comentarii suplimentare.

~n plus, pe listele USL, din partea PNL, va candida si fostul premier Victor Ciorbea.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos
Articolul precedentScandal in Franta: de ce se liberalizeaza piata muncii pentru romani si mai ales romi?
Articolul următor50 de milioane de euro de la Guvern pentru Canalul Siret – Baragan. Necesarul e de 3,6 miliarde