Acasă Politica Incepe campania electorala. Partidele si-au facut incalzirea

Incepe campania electorala. Partidele si-au facut incalzirea

41

Alianta Romania Dreapta si-a prezentat, ieri, oficial, la Opera Romana din Bucuresti, candidatii la alegerile parlamentare din 9 decembrie, intr-o atmosfera fara mult fast, ba chiar de-a dreptul intima, daca e sa fie comparata cu defilarea candidatilor USL, de pe National Arena, de luna trecuta. ARD si-a asumat si sloganul de campanie: „Reporneste inima Romaniei”, pe care fostul premier Emil Boc l-a calificat ca fiind unul pe masura vremurilor.

 

„Sloganul este un slogan bun, pe masura programului politic si a vremurilor pe care le avem in fata si sunt convins ca romanii au reusit deja sa-si faca o imagine despre guvernarea USL si despre faptul ca Romania mai are atat cat mai are stabilitate economica datorita masurilor PDL”, a spus Emil Boc.

 

Presedintele PDL, Vasile Blaga, a anuntat, inca de duminica seara, ca sloganul de campanie al ARD va fi „Reporneste inima Romaniei”, aratand ca un imn propriu-zis al aliantei nu a fost ales. „Sarcina pe care ne-o asumam de a veni la guvernare este pentru a debloca Romania. Romania este blocata, binele se vede din gura domnului Ponta”, a afirmat Blaga.

 

Presedintele interimar al PDL Bucuresti, Adriean Videanu, a fost desemnat sef al campaniei electorale a ARD pentru alegerile parlamentare, iar europarlamentarul Traian Ungureanu va fi purtatorul de cuvant al campaniei.

 

Evident, lansarea ARD nu putea fi netaxata de Victor Ponta: „In momentul in care ai sef de campanie tocmai pe Adriean Videanu, cred ca programul lor se numeste «Sa repornim furaciunile in Romania»”.

 

Conducerea USL s-a reunit, luni, in sedinta saptamanala, pentru a discuta programul de campanie si calendarul actiunilor din campanie, programul de guvernare urmand a fi prezentat joi, la Palatul Parlamentului, a anuntat secretarul general al PSD, Liviu Dragnea.

 

„Programul de guvernare va fi prezentat joi dupa-amiaza la Palatul Parlamentului. Azi discutam si aprobam programul de campanie electorala si calendarul actiunilor din campanie”, a spus Liviu Dragnea, luni, inaintea sedintei USL. El a precizat ca tot luni vor fi aprobate sloganul de campanie si purtatorul de cuvant.

 

„Sloganul o sa-l vedeti pe afise, pe panouri. Il stim deja. «Anul victoriei» nu e slogan, a ramas si va ramane, dar nu e sloganul campaniei”, a spus Dragnea.

 

Presedintele Traian Basescu spune, intr-un mesaj video postat pe Facebook in care le multumeste celor care i-au transmis mesaje de ziua sa, ca, desi a tacut „putin” in ultimul timp, nu inseamna ca a inceput sa gandeasca altfel despre tara sa, iar acest lucru se ve vedea curand. „Vreau sa multumesc tuturor acelor care anul acesta m-au felicitat cu ocazia zilei mele de nastere. Fie ca au facut-o pe Facebook, fie ca au facut-o pe Internet, fie ca au facut-o prin mesaje lasate la cabinet. M-a impresionat numarul extraordinar de mare de vizitatori de pe Facebook: 185.000 din care 12.000 de Like-uri si 4.000 de mesaje. In afara acestora, au fost foarte multi care au simtit nevoia sa-mi adreseze mesaje de felicitare direct acasa”, spune Traian Basescu in mesajul video.

 

El le multumeste tuturor si apreciaza ca anul acesta „parca au fost mai multi ca oricand”. „Ii asigur ca raman acelasi presedinte. Chiar daca in ultimul timp am tacut putin, nu inseamna ca am inceput sa gandesc altfel despre tara mea si acest lucru il veti vedea curand”, spune Traian Basescu in finalul mesajului. Traian Basescu a implinit duminica varsta de 61 de ani.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos