18.9 C
București
sâmbătă, aprilie 27, 2024
AcasăStirea zileiFie iarna sau vara trebuie sa ai un ghiveci de rozmarin in...

Fie iarna sau vara trebuie sa ai un ghiveci de rozmarin in casa

in:

Stiri pe acelasi subiect

Studentii ieseni au dat lovitura in SUA cu o inima artificiala pentru copii

O echipa de tineri studenti la Universitatea de Medicina...

Roboti umanoizi care „vor transforma lumea” in urmatorii doi ani

Rapiditatea cu care evolueaza lumea este uimitoare, iar de...

Toti porcii sunt pe tiktok si facebook! Se vand intre 16 si 21 de lei in viu

Pentru cei care asteapta cu nerabdare sarbatorile de iarna...

Studii recente au demonstrat proprietatile antibacteriene si antifungice ale rozmarinului, datorita carora, acest condiment nu este doar un agent de aromatizare, ci si un conservant alimentar eficient. Pe langa protectia impotriva stresului oxidativ, rozmarinul imbunatateste digestia, fiind adesea folosit pentru a combate indigestia, transmite.

Rozmarinul este o planta versatila care poate fi folosita atat in bucatarie, cat si in aromaterapie. Mai mult decat atat, pe langa aroma sa caracteristica, aceasta are si alte avantaje: contine multi antioxidanti si compusi benefici.

Aroma puternica de menta a rozmarinului este recunoscuta de bucatarii profesionisti si de pasionatii de bucatarie din intreaga lume. Rozmarinul, o planta mediteraneana cu frunze asemanatoare unui ac, este utilizat pe scara larga in supe, preparate din carne, legume si paste.
Cu toate acestea, chiar inainte ca rozmarinul sa devina unul dintre cele mai populare condimente de pe planeta, a fost utilizat pe scara larga in medicina traditionala.

Este o comoara de antioxidanti care ofera acestei plante o serie de beneficii pentru sanatate, de la reducerea inflamatiilor pana la protejarea impotriva diferitelor boli.

Rozmarinul este bogat in antioxidanti precum acidul carnosic, carnosolul si acidul rosmarinic. Antioxidantii neutralizeaza moleculele instabile numite radicali liberi. Daca radicalii liberi sunt prezenti din abundenta, pot provoca stres oxidativ, care este legat de o varietate de boli cronice, inclusiv diabet, boli de inima si unele tipuri de cancer.

Potrivit unui studiu din 2012, parfumul de rozmarin are un efect pozitiv asupra concentrarii, productivitatii, rapiditatii, acuratetei si dispozitiei. Acidul carnosic, componenta principala a rozmarinului, ajuta la mentinerea vederii sanatoase. Parfumul sau este deosebit, combinand note de citrice, lavanda, salvie, piper negru si menta.

sursa: Rador Radio Romania

Ultimele stiri