Acasă Stirea zilei FIFA schimba fata fotbalului

FIFA schimba fata fotbalului

25

Federatia Internationala de Fotbal (FIFA) introduce oficial tehnologia de pe linia portii, asa numita goal-line technology, cea care va semnaliza arbitrului in mod automat momentul in care un balon intra in plasa.

Jerome Valcke, secretarul general al forului international, a caracterizat ziua de joi, cand se va disputa primul meci oficial cu aceasta tehnologie activa, ca fiind una istorica.

„Este o zi istorica. Va fi pentru prima data cand tehnologia de pe linia portii va fi folosita oficial in cadrul unui meci de fotbal. Testele sunt gata, instalarea a fost un succes. Va fi important si pentru noi pentru ca aceasta tehnologie va fi utilizata si la Cupa Confederatiilor de anul viitor.

Este o mica revolutie pentru ca este prima data cand o asemenea tehnologie este introdusa in fotbal. Aceasta va fi limitata doar la linia portii. Trebuie sa fim siguri ca, atunci cand un balon intra in poarta, arbitrul stie acest lucru. Arbitrul va avea in continuare ultimul cuvant iar aceasta tehnologie nu va schimba cu nimic viteza, valoarea sau spiritul jocului de fotbal. Nu exista motive pentru a ne opune introducerii ei”, a spus oficialul FIFA.

Tehnologia de pe linia portii isi va face debutul oficial in fotbal joi, odata cu primul meci al editiei 2012 a Campionatului Mondial al cluburilor.

Intalnirea istorica va avea loc intre Sanfrecce Hiroshima, campioana Japoniei – tara gazda a turneului – si Auckland City FC, campioana Oceaniei.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos
Articolul precedentNationala Romaniei cauta prima victorie la Campionatul European de handbal
Articolul următorCare sunt riscurile generate de telefoanele mobile? Vezi TOPUL telefoanelor cu cele mai mari radiatii! GALERIE FOTO