Acasă Vorba zilei Fii suficient de curajos pentru a trai creativ. Originalitatea este locul unde...

Fii suficient de curajos pentru a trai creativ. Originalitatea este locul unde altcineva nu a mai fost. Trebuie sa parasesti orasul confortului tau si sa mergi in salbaticia intuitiei tale – Alan Alda

88

Alan Alda (n. 28 ianuarie 1936) este un actor, regizor si scenarist american. A devenit faimos in special pentru rolul Hawkeye Pierce din serialul de televiziune M*A*S*H.

Alda si-a inceput cariera in 1950 ca membru al Compass Players in comedie. In 1966 a jucat in muzicalul The Apple Tree pe Broadway; el a fost nominalizat pentru premiul Tony pentru „Cel mai bun actor”.

Alda si-a facut debutul ca actor pe Hollywood cu un rol secundar in Gone are the Days! – versiune cinematografica a unei piese de succes de pe Broadway si anume Purlie Victorious. Au urmat alte roluri in filme ca autorul, umoristul si actorul George Plimpton in filmul Paper Lion, deasemenea in The Extraordinary Seaman (1969) si thriller-ul The Mephisto Waltz, alaturi de actrita Jacqueline Bisset. In acelasi timp, Alda a aparut ca un panelist in filmul din 1968- What’s My Line? si in filmul I’ve Got a Secret (1972).

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos
Articolul precedentJAPONIA ESTE IN ALERTA! UN CUTREMUR DE 5,8 GRADE A AFECTAT CENTRALELE ATOMICE DE LA FUKUSHIMA!
Articolul următorTRIPLA LUI BENZEMA ADUCE VICTORIA! FRANTA – HONDURAS 3-0!