Timp de o săptămână, cât s-a aflat la Secţia de Terapie Intensivă a Spitalului de Urgenţă Floreasca, Gabriel Cotabiţă a fost permanent vegheat de o echipă medicală, dar şi de mama şi de fiicele lui.

“Nu se poate spune cât din masa neuronală a fost afectată. În asemenea cazuri, doar timpul este cel care dă verdicte. Un astfel de pacient poate sta în comă luni întregi, pentru ca într-o bună zi să se trezească pur şi simplu şi să-şi reia viaţa de unde a rămas”, a spus pentru Libertatea o sursă medicală din apropierea echipei care se ocupă de cântăreţ. Iar aici intervine miracolul pe care, în asemenea clipe, doar Dumnezeu şi familia îl pot face. În momentul în care au decis să le implice în procesul de ameliorare a stării artistului, rolul fiicelor lui părea, pentru specialişti, vital…

Fotografii şi vorbe bune

“În astfel de situaţii este foarte importantă susţinerea familiei. Chiar dacă pacientul este în comă şi inconştient, subconştientul şi inconştientul lucrează. Sunt active. Este important ca cei dragi să se afle lângă el, să-i vorbească despre lucruri familiare, să-i povestească una-alta, să-i arate poze de album, să-i ofere motive să lupte pentru viaţă. Asta fuseseră sfătuite să facă şi fiicele dumnealui”, ne-a dezvăluit aceeaşi sursă. Familia lui Cotabiţă a fost în permanenţă lângă artist. Timp de o săptămână mama l-a vegheat încontinuu, dormind pe scaunele din spital, iar fiicele au făcut cu schimbul la căpătâiul tatălui. Chiar dacă îngrijorarea, lacrimile şi tristeţea au năpădit- o pe femeia care şi-a văzut fiul imobilizat pe patul de spital, aceasta a continuat să-l vegheze zi şi noapte.

Sursa: libertatea.ro