21.5 C
București
sâmbătă, iunie 15, 2024
AcasăDivertismentFlorin Chilian: Piesa care va reprezenta Romania la Eurovision ESTE COPIATA!

Florin Chilian: Piesa care va reprezenta Romania la Eurovision ESTE COPIATA!

in:

Stiri pe acelasi subiect

Erdogan atacă Eurovision: ‘Caii troieni ai corupției sociale’

După o ședință de cabinet, președintele turc, Recep Tayyip...

Noua metoda de copiat la Bac i-a uimit pana si pe oficialii din Ministerul Educatiei

Ministrul Educaţiei, Ligia Deca, a declarat joi în legătură...

Decizie cu scor zdrobitor: Bode nu a plagiat!

După ce mai multe luni la rând am văzut...

Ovidiu Anton va reprezenta România la Eurovision Song Contest 2016, de la Stockholm (Suedia), cu piesa „Moment of Silence”, câştigătoare a finalei selecţiei naţionale a Eurovision. Florin Chilian susţine, însă, că melodia este copiată.

Contactat de “ring” pentru a discuta pe marginea acestui subiect, Florin Chilian consideră că ţara noastră stă prost la capitolul compoziţie. “Tot ce speram era să nu se mai întâmple vreo prostie ca anul trecut, când cinci oameni valizi (n.r. – Voltaj) s-au dus să concureze cu o piesă copiată împotriva unor oameni care aveau mari deficienţe, precum sindromul Down. Din nefericire, nu am avut dreptate şi la nivel de creativitate nu cred că ultimul loc ne este rezervat, ci mai bine… nu mai mergem. Altfel, Ovidiu mi se pare un tip OK, o voce bună, dar are exact aceeaşi problemă pe care am avut-o tot timpul noi, românii. Voci avem, iniţiative sunt, dar compozitorii strălucesc prin absenţă… Mie mi-e drag Ovidiu, dar diferenţa o face creativitatea”, a spus Florin Chilian.

Dacă ar fi fost în juriu, Chilian ar fi mizat pe piesa lui Mihai Trăistariu, deşi ar fi crezut şi în şansele celei mai tinere artiste din concurs, Florena. “Din punctul meu de vedere, ca spectacol, merita să ne reprezinte Trăistariu, mai ales că piesa lui nu e atât de evident copiată. Şanse ar fi avut şi Florena. Mi-a plăcut foarte mult interpretarea ei, dar, din punctul meu de vedere, dacă eu aş fi jurizat întâmplarea aia, pe Mihai l-aş fi trimis. Dacă nu eşti tâmpit, cum suntem noi, românii, trebuie să îi recunoşti meritele. Era o piesă chiar de Eurovision, deşi cred că trebuie să ne luăm gândul de la a câştiga vreodată acest concurs. Noi suntem o populaţie în genunchi, nu avem putere de reprezentare într-un fel sau altul. Altfel, mergem cu cinci oameni valizi, sănătoşi la cap, dar concurăm împotriva unor oameni cu deficienţe, cum a fost anul trecut, şi cu o piesă copiată. E lipsit de orice demnitate morală, umană. Greşeala e că Eurovisionul nu este un concurs de creaţie. Sunt numai piese copiate, anul trecut a fost Voltaj, anul acesta e băiatul ăsta. Putem să ne ducem dracu’… Piesa asta are vreo 10 ani de când a fost scrisă”, a declarat, pentru “ring”, Florin Chilian.

Ultimele stiri