25 C
București
miercuri, mai 22, 2024
AcasăMondenFlorin Piersic a PLANS in fata presedintelui Iohannis: ”Trebuie să faceți asta...

Florin Piersic a PLANS in fata presedintelui Iohannis: ”Trebuie să faceți asta și cu alți colegi!”

in:

Stiri pe acelasi subiect

Stela Popescu, Florin Piersic și membrii trupei rock Cargo au fost decorați, la Cotroceni, de președinteleKlaus Iohannis cu Steaua României.

”Suntem aici pentru a vă recunoaște și onora talentul și cariera artistică, prin acordarea Ordinului Naţional „Steaua României” şi, respectiv, a Ordinului „Meritul Cultural”. Vă felicit și vă mulțumesc pentru contribuția dumneavoastră la prestigiul actului artistic și de cultură din România.

 Doamnă Stela Popescu, sunteţi un reper inconfundabil al teatrului de comedie şi revistă românesc. Generaţii de iubitori ai genului v-au admirat pe scenele teatrelor, precum și în numeroase filme şi seriale de televiziune.

Domnule Florin Piersic, în ţară sau în străinătate, românii vă recunosc drept un simbol al vitalităţii artei scenice româneşti și un veritabil exemplu de longevitate și tenacitate. În film şi pe scenă aţi întruchipat modele umane şi aţi dat viaţă unor idealuri morale pentru generaţii întregi de români.

Stimaţi membri ai trupei Cargo, cântecele dumneavoastră v-au purtat spre recunoaştere naţională şi europeană, dar mai ales spre inimile multor mii de români. Parafrazând titlul uneia dintre piesele cele mai cunoscute, vă cer să nu lăsaţi să le fie dor de Cargo iubitorilor muzicii dumneavoastră!”, a spus Klaus Iohannis.

content-image

La rândul său, Florin Piersic a ținut un discurs nu de două minute, cum i s-a cerut, ci de 10 minute.

”Doamna Delia mi-a spus să vorbesc două minute. Stimate dragul nostru președinte al țării, când ați intrat la noi, când am văzut cum sunt îmbrăcați copiii ăștia, am plâns, pentru că trebuia să mă îmbrac ca ei, ca să arăt cât sunt de tânăr. Ne-am întâlnit, prima oară, la Sibiu, când erați un puști iar eu eram un actor foarte bun. V-am spus așa: Sunteți primarul Sibiului! Extraordinar! V-am spus că sunteți cel mai arătos primar pe care l-am văzut în viața mea. Și dvs. mi-ați spus că și tu ai fi putut fi primar. Da, dar eu am rămas actor. Eu am rămas actor, iar dvs. ați ajuns președinte. Pentru că mi-ați spus ”prietene” când am intrat, vă spun și eu la fel, pentru că vă simt apropiat nu numai de mine, ci alături de poporul nostru.”, a spus Florin Piersic.

Actorul a izbucnit în lacrimi la finalul discursului. ”Trebuie să faceți asta și cu alți colegi.”, a spus, emoționat profund, Florin Piersic.

Membrii trupei Cargo au mers la Cotroceni în vestimentație rock. Cu ochelari de soare, cu tricou, cu veste de piele, cu mărgele în barbă, cu tatuajele la vedere și cu baticul pe cap. La imn, cu excepția unui membru de la Cargo, toți cei decorați au copiat gestul președintelui Klaus Iohannis și au ținut mâna dreaptă în dreptul inimii.

content-image

YouTube video player

Ultimele stiri

Exit mobile version