Acasă Economie FMI pune conditii inainte de a incheia un nou acord cu Romania

FMI pune conditii inainte de a incheia un nou acord cu Romania

42

Romania va trebui mai intai să îşi îndeplinească angajamentele existente, având în vedere că mai multe reforme structurale au fost intarziate, au solicitat reprezentantii FMI, CE si BM.

„În cadrul întrevederii, reprezentanţii instituţiilor financiare internaţionale au afirmat că România va trebui să-şi îndeplinească angajamentele existente pentru a putea încheia un nou acord, având în vedere că, în cadrul actualului program, mai multe reforme structurale nu au fost finalizate conform graficului stabilit” , relatează un comunicat de presă remis agenţiei MEDIAFAX de Administraţia prezidenţială.

De asemenea, experţii FMI, ai Comisiei Europene şi Băncii Mondiale au mai spus că, pentru a obţine creştere economică, „România are nevoie de o creştere a productivităţii, de investiţii de capital în productivitate, dar şi investiţii în capitalul uman”.

Şeful delegaţiei, reprezentantul FMI, Erik de Vrijer, a spus că „este foarte important să se realizeze reforma sistemului de sănătate, dar şi ca actualul sistem de educaţie să formeze persoane cât mai bine pregătite pentru a răspunde cerinţelor existente pe piaţa muncii”.

Totodată, în întrevederea cu delegaţia comună a organismelor internaţionale, preşedintele Băsescu a afirmat că „pentru România cel mai important lucru trebuie să fie în prezent implementarea unor măsuri care să genereze creştere economică sustenabilă”, se mai arată în comunicat.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos