26.1 C
București
sâmbătă, mai 25, 2024
AcasăStirea zileiSibiuFosta primarie a lui Iohannis, in centrul Sibiului, este la fel de...

Fosta primarie a lui Iohannis, in centrul Sibiului, este la fel de periculoasa precum clubul Colectiv! Nu are autorizatie iar pompierii dau amenzi an de an!

in:

Stiri pe acelasi subiect

Trei pakistanezi, principalii suspecti pentru moartea afaceristului sibian Adrian Kreiner

Trei pakistanezi, principalii suspecti pentru moartea afaceristului sibian Adrian...

Asasinatele la comanda iau amploare in Romania! Anchetele bat pasul pe loc!

Asasinatele la comanda iau amploare in Romania daca ne...

Sediul Primăriei Sibiu din Piața Mare nu are din partea Inspectoratului pentru Situații de Urgență Sibiu autorizația de securitate la incendiu. Șeful ISU Sibiu, col. Cosmin Balcu spune că instituția a fost amendată și anul trecut și în acest an din acest motiv.

”Primăria nu are această autorizație. Noi am sancționat-o și anul trecut și anul acesta, dar nu au făcut nici un demers. Nu puteam să-i închidem, pentru că nu aveam legea până acum. Acum se va elabora un alt text și atunci putem închide activitatea. Am aplicat legea în vigoare. Amenda e de la 20 de mii de lei, până la 50 de mii de lei, dar asta numai de la la 1 august, anul acesta. Până la 1 august, amenzile au fost puțin mai mici, până la 5.000 de lei”, a declarat Cosmin Balcu pentru Turnul Sfatului.

Reprezentanții Primăriei Sibiu încă nu au dat un răspuns cu privire la această problemă. Surse apropiate Primăriei Sibiu susțin că în ilegalitate se află și sediul Primăriei de pe Bulevardul Victoriei, dar și mai grav, că în această situație sunt mai multe licee, școli și grădinițe din municipiu. Aceleași surse spun că probleme la sediul clădirii din Piața Mare ar fi la mansardă, unde mai multe spații nu au geamuri și la subsol, unde în loc de spații de servicii s-a amenajat arhiva instituției, scrie turnulsfatului.ro.


Citeste si:

Scrisoarea deschisa a unui martor la INFERN pentru Raed Arafat: Care mobilizare? Haosul intre pompieri, smurd si salvari a fost mai mare decat in randul oamenilor!

VIDEO – Un nou INCENDIU intr-un club! Vezi ce spune Raed Arafat despre situatie!


Parlamentul a decis în februarie 2015 majorarea la maximul 50.000 de lei, a amenzii pentru lipsa avizului sau a autorizaţiei de securitate la incendiu. Noua lege prevede o amendă de la 25.000 lei la 50.000 lei pentru nerespectarea cerinţelor care au stat la baza eliberării avizului sau a autorizaţiei de securitate la incendiu, dar şi pentru continuarea executării lucrărilor de construcţii sau funcţionarea ori utilizarea construcţiilor/amenajărilor respective după anularea avizului sau a autorizaţiei de securitate la incendiu. Legea 307/2006 privind apărarea împotriva incendiilor a fost modificată prin propunerea legislativă a deputatul PP-DD Mihai Deaconu.

În cazul unui eveniment nedorit, ca cel petrecut vineri seară la Club Colectiv, administratorul răspunde penal, iar societatea de asigurări poate să refuze despăgubirea pentru motivul lipsei autorizaţiei PSI. Acest document certifică faptul că firma are implementate măsurile legale privind securitatea în caz de incendiu.

 

Ultimele stiri