12.8 C
București
sâmbătă, aprilie 20, 2024
AcasăStirea zileiSibiuPREMIERA in justitia romaneasca: Presedintele Iohannis A PRELUAT ABUZIV o casa in...

PREMIERA in justitia romaneasca: Presedintele Iohannis A PRELUAT ABUZIV o casa in centrul Sibiului! Judecatorii II IAU CASA!

in:

Stiri pe acelasi subiect

Decizie cu scor zdrobitor: Bode nu a plagiat!

După ce mai multe luni la rând am văzut...

Atentia in plic nu mai e de ajuns, un medic roman a pus angajatii spitalului sa-i lucreze la casa!

Acuzații grave la adresa managerului Spitalului Orășenesc din Găești....

Familia primarului Klaus Johannis a pierdut definitiv un imobil de mari dimensiuni din centrul Sibiului. Sentința vine după 14 ani, cu zeci de procese, în care instanțe din Sibiu, Alba, Brașov și București au înclinat dreptul de proprietate când într-o parte, când în alta.

”Respinge recursul formulat de recurenţii pârâţi Lazurca Georgeta, Johannis Carmen Georgeta si Johannis Klaus Werner împotriva deciziei civile nr. 235/16.05.2014 a Tribunalului Braşov, pe care o menţine”, se arată în hotărârea dată de Curtea de Apel Brașov în după-amiaza zilei de joi. Decizia atacată de familia prezidențială anulează certificatul de moștenitor pe baza căruia soția lui Iohannis a devenit proprietară a unei jumătăți din cei 166 de mp ai imobilului de pe strada Nicolae Bălcescu, nr. 29. Mai mult, judecătorii au anulat și contractul de vânzare-cumpărare, prin care Klaus Iohannis și soția sa, Carmen, au cumpărat și cealaltă jumătate de imobil retrocedat.


Citeste si:

Cum s-a schimbat averea presedintelui Klaus Iohannis in ultimul an?!

Iohannis isi face casa lui in Bucuresti. Doar 1,2 milioane de euro costa AMENAJAREA!

ALERTA la casa lui Iohannis din Sibiu! O valiza SUSPECTA a fost aruncata peste gard!


Klaus Iohannis și soția sa au devenit proprietari ai imobilului în discuție în 1999. Raiffeisen a închiriat parterul în 2001, an în care au început și procesele împotriva actualei familii prezidențiale. Procesele au fost deschise de sibienii care, în baza Legii 112/1995, au cumpărat locuințele în care stăteau în calitate de chiriași. Cum familia Iohannis a devenit proprietară, respectivele familii s-au trezit că nu mai au casă. ”Vă dați seama, a fost un proces care durează de 14 ani. Unul dintre cei care au deschis procesul, Oargă, a și decedat între timp”, spune Marius Albin Marinescu. Acesta deținea o bibliotecă ce funcționa cu chirie în casa care a devenit proprietatea familiei Iohannis. În procesul încheiat la Brașov a avut calitatea de intervenient. ”Acum, imobilul respectiv rămâne succesiune vacantă, pe care să o administreze Ministerul Finanțelor. Acest minister trebuie să recupereze chiriile încasate de familia Iohannis, chirii încasate în calitate de proprietar impostor”, arată Marius Albin Marinescu. Potrivit unei anchete realizată de Rise Project, valoarea totală a chiriilor încasate de familia prezidențială pe urma imobilului din centrul Sibiului este de aproximativ 300.000 de euro. Marius Albin Marinescu  mai arată că foștii chiriași care au cumpărat apartamentele de la etaj – apartamente care au fost retrocedate și cumpărate mai apoi de familia Iohannis – vor redeveni proprietari.

Continuarea pe turnulsfatului.ro.

 

Ultimele stiri