FOTO – Marele Constantin Brancusi a ajuns MODEL si SURSA DE INSPIRATIE pentru designerii de moda din Franta si Italia!

Constantin Brancusi a influentat enorm nu numai sculptura, ci si viata culturala pariziana, iar in prezent a devenit sursa de inspiratie si pentru marii creatori de moda.

Recent, Casa Hermes a creat un palton asemanator cu unul purtat de Brancusi in 1925, pana la genunchi, cu guler mare și buzunare incapatoare, pentru a celebra eleganta atemporala a hainelor creatorului de moda, informeaza stirilekanald.ro

14801194_1695992207383020_481512888_n

In trecut, Valentino, Stephane Rolland sau Lilly Heine au scos colectii de Haute Couture inspirate din operele geniului născut la Hobița, Gorj. Colecția Haute Couture semnata de Valentino, in decembrie 2014, „a confirmat încă o dată simbolistica puternică a operelor lui Brâncuși, chiar și atunci când vine vorba despre accesorii. Creațiile cu siluete retro și materialele dintre cele mai variate, de la piele până la cașmir și blană, au fost completate cu suplețe de plicuri inspirate de sculpturile maestrului român, printre care se numără Prometeu sau Nou Născut”, după cum scrie site-ul iutta.ro.

Constantin Brancusi Quotes

Platforma media i-a amintit si pe alti creatori de moda inspirati de creatiile lui Brancusi: „Designerul francez Stephane Rolland și-a găsit la rândul lui inspirația, ca mulți alți artiști și creatori, în creația lui Brâncuși. Elementele preluate din operele de căpătâi ale sculptorului român au fost un element recurent în creația Haute Couture Toamnă/Iarnă din 2013.

14794229_1695992204049687_464346411_n

Nuanțele alese, dar și texturile și voluptatea materialelor au amintit de modul în care și sculpturile lui Brâncuși sunt un joc viu al contururilor. Feminitatea, șarmul și misterul domnișoarei Pogany au fost traduse în mișcarea delicată a materialelor, în timp ce accesoriile metalice au făcut trimitere către bronz, un aliaj preferat de Brâncuși.

În timp ce creațiile lui Rick Owens au avut ca motiv principal simbolul sărutului, cele două jumătăți de cerc regăsite pe fețele fiecărei coloane a porții, Lilly Heine a mizat pe structuralitate, volumetrie și linii arhitecturale. Intenția din spatele acestei colecții a fost aceea de a da viața sculpturilor, prin mișcarea corporală a modelelor”.