Unul dintre savantii Rusiei de astazi elogiaza tara noastra: Romania? Mamut. Monumental. Memorabil!

Fondatorul celui mai renumit soft de securitate cibernetică, nu a întârziat să vină cu păreri scrise despre impresiile despre castelele și palatele pe care le-a vizitat în România. Dacă sunteți pentru prima dată la castelul Bran, Peleș sau oricare altul, expertul recomandă să vă folosiți de serviciile ghidului pentru a înțelege mai clar despre ce anume merge vorba.

Eugene Kaspersky povestește în detalii despre interacțiunea realitatea legendară a destinațiilor cu importanță istorică din România. Aflați cum o minte matematică percepe teoriile absurde din jurul lui Vlad Țepeș.
14628176_1692266897755551_1386768365_n

”Este parte dintr-o legenda, desigur, si imi doream de ani buni sa il vizitez”, a mai notat presedintele Kaspersky Lab. El precizeaza ca intre Dracula si Castelul Bran este o legatura ”semi-reala”. ”Cred ca este vorba doar de folclor si nu poti sti niciodata cat de mult este mit. Unii cred ca personajul contele Dracula a fost inspirat de printul valah Vlad Tepes”, mai precizeaza expertul rus in securitate cibernetica, relatează stirileprotv.ro.

Eugene Kaspersky ii sfatuieste pe cititori ca, in momentul in care ajung la Castelul Bran, sa solicite un ghid. ”Pentru povestea adevarata, in toata gloria ei, aveti nevoie de un ghid cand vizitati Branul”. Impresionante pentru vizitator au fost, pe langa arhitectura si frumusetea locurilor, istoriile sadice, usile si culoarele secrete. Ghidul, spune Kaspersky, le-a oferit informatii despre castel si Vlad Tepes, dar si povesti amuzante, legende absurde si teorii intrigante. In plus, ghidul le-a spus si un banc ce are in centru trei ”vampiri” faimosi – Frankenstein, Dracula si Mickey Mouse.

A doua oprire a lui Eugene Kaspersky a fost Castelul Peles – ”un monument arhitectonic maret”. ”Poate nu merita sa faceti o calatorie in Romania special pentru el, dar, daca sunteti in Transilvania, mergeti sa-l vedeti”. Eugene Kaspersky face o scurta istorie a primului castel regal din Europa care a beneficiat de electricitate, constructia sa incepand la finalul secolului XIX. ”Peles este unic pentru ca a fost construit in cateva decenii si era high-tech”. Interioarele l-au impreisonat pe vizitatorul rus – sculpturile in lemn, armurile si armele.

14825748_1696018980713676_401038120_n

Peisajul montan a fost o alta abordare a calatoriei lui Kaspersky. ”Muntii Carpati, Transilvania: iarba verde, fara conexiune la internet, pace, liniste”, mai scrie el, alaturi de o fotografie in care apar culmi muntoase. Aproape de Moeciu de Sus, Eugene Kaspersky a ajuns in Amfiteatrul Transilvania – ”Nu-l cautati pe internet, nu are site” – si a aflat ca pe timp de iarna etse la fel de ”extraordinar si relaxant”.
14825763_1696020934046814_1535936006_n

”A fost prima data cand am mancat ciuperci negatite. A trebui sa imi arate un roman ca se poate. S-au dovedit sa fie foarte gustoase, dar nu incercati fara sa aveti alaturi un expert (daca alegeti una otravitoare?)”, a mai povestit Kaspersky. Rusul s-a aratat incantat si de mancarea gustata aici, precum si de palinca.

Ajungand la Bucuresti, Eugene Kaspersky a vizitat Casa Poporului. ”Aparent, a doua cladire ca marime din lume, dupa Pentagon. Grandioasa. Se pare ca intreaga natie a ajutat la construirea ei – 700 de arhitecti, 20.000 de muncitori. Au fost folosite doar materiale de origine romana, doar usile au fost daruite de presedintele Zairului. A lasat Romania fara marmura – toata a fost folosita pentru acest palat”.

14797519_1696021797380061_898733498_n

Interioarele sunt, dupa cum spune Kaspersky, colosale, dar si ”foarte comuniste”. ”Oare cum curata covoarele”, se intreaba vizitatorul.

”Scarile din marmura sunt construite special pentru pasul mic al lui Ceausescu”. ”Palatul este atat de mare incat am apucat sa vedem intr-o ora de plimbare doar 7% din el, dupa cum ne-a spus ghidul la final”, a mai relatat Kaspersky, care a incheiat: ”Mamut. Masiv. Memorabil. Monumental”. In post scriptum, Eugene Kaspersky afirma ca nu a reusit sa afle ce reprezinta monumentul din Piata Revolutiei – Memorialul Renasterii.