Acasă ACTUALITATE FOTO – VIDEO Asa arata bucata din Dunare peste care Tel Drum...

FOTO – VIDEO Asa arata bucata din Dunare peste care Tel Drum s-a facut proprietar si unde Liviu Dragnea merge la pescuit!

Putini stiu ca locul preferat de pescuit al liderului PSD, Liviu Dragnea, este un mic paradis langa Dunare. O investigatie HotNews.ro arata ca aici a facut Dragnea pozele cu premierul Sorin Grindeanu in timp ce pescuiau stiuca. Plasat in sudul judetului Teleorman, lacul se numeste Belina, despre care satenii din Seaca stiu ca este a lui Dragnea. In acte, micul paradis este al companiei Tel Drum.

Cum a ajuns Teldrum sa obtina in concesiune aproximativ 70 de hectare de luciu de apa pentru o chirie de 7000 de lei pe luna, cum arata mica Delta din Teleorman si ce rol a avut Liviu Dragnea in toata afacerea?

Cum arata domeniul de pescuit vazut de sus. Doua minute de imagini fabuloase!

Pe data de 26 martie, Dragnea a postat pe Facebook cateva poze insotite de urmatorul text: „În acest sfârșit de săptămână, l-am învățat pe Sorin să pescuiască. Marea ruptură între Parlament și Guvern a avut loc: eu am prins 17 știuci și el 9? Eu cred că e foarte bine pentru un începător care nu pusese niciodată mâna pe o lansetă!  La vâsle, un ecologist: Marcel Ciolacu”.

Presa a speculat ca partida de pescuit a avut loc in Delta. In realitate imaginile sunt luate in locul unde Dragnea obisnuieste sa vina la pescuit: lacul Belina, bratul Pavel, in sudul judetului pe care l-a condus ani de zile, Teleorman, intr-un loc concesionat de compania Tel Drum. Mai multe surse ne-au confirmat aceasta informatie, sustinuta de o serie de indicii, cum ar fi barca de pe Belina, asemanatoare cu cea din pozele posate de Dragnea pe Facebook. La Belina si Pavel se poate pescui caras, crap si pesti rapitori, inclusiv stiuca, dupa cum reiese din datele Agentiei Nationale de Pescuit si Acvacultura (ANPA).

La 130 de kilometri de Bucuresti si vreo 30 de casa lui Liviu Dragnea din Alexandria se afla comuna Seaca. Din comuna pana la Dunare mai sunt vreo cinci kilometri. Inainte de 89, regimul Ceausescu intentiona sa contruiasca o hidrocentrala. Tot atunci s-au facut indiguirile si amenajarilor pe bratul Pavel. Lucrarile s-au sistat dupa 89.

In noiembrie 2013 Guvernul Ponta a trecut prin HG insula Belina, lacul Belina si bratul Pavel din administratia Apelor Romana in administratia Consiliului Judetean Teleorman. Guvernul si-a motivat transferul prin dorinta CJ Teleorman de a dezvolta turistic zona, prin constructia unui  complex turistic şi sportiv, cu hotel, bazine de înot şi pensiuni, o tabără cu plajă.

Numai ca aici, compania Tel Drum avea deja interese din 2011, cand a inchiriat prima data pentru pescuit bratul Pavel, care merge vreo patru km in paralel cu Dunarea. Cel putin asa reiese din declaratiile primarului din Seaca, citat de Gandul, intr-un articol publicat in 2013. „Din 2011 sunt închiriate de Tel Drum. Acum, dacă le-a luat la Consiliul Judeţean, nu mai dă bani la Apele Române”, explică pentru gândul, Lucian Călin, ajuns la al cincilea mandat.

Zona de agrement, cu hotel, bazine de inot n-a mai aparut, in schimb Tel Drum a ridicat cateva constructii cu circuit inchis unde uneori vin Dragnea si invitatii sai la pescuit. Proprietatea este ferita de privirile curiosilor si bine pazita. Pentru cele 70 de hectare luate in concesiune in 2014, Tel Drum plateste putin peste 7000 de lei pe luna.

Citeste mai multe pe Hotnews.ro.

URMARESTE STIREA ZILEI!
Stirea Zilei Instagram
Articolul precedentCel mai mare portal METEO din lume anunta TORNADE in Romania!
Articolul următorA murit unul din membrii trupei Holograf! Dan Bittman: Nu credeam ca doare atat de tare…