21.5 C
București
sâmbătă, iunie 15, 2024
AcasăACTUALITATEGabriel Oprea este ADEVARATA TINTA a DNA-ului in dosarul Ontanu! Vezi cat...

Gabriel Oprea este ADEVARATA TINTA a DNA-ului in dosarul Ontanu! Vezi cat a LUAT MITA fost vicepremier!

in:

Stiri pe acelasi subiect

Liberalul Iulian Dumitrescu are interdicţie de exercitare a funcţiei după ancheta DNA

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Prahova, Iulian Dumitrescu, are interdicţie...

Florin Citu pus sub urmarire penala!

Florin Citu a fost pus sub urmarire penala in...

Superman Citu ajunge la DNA! Procurorii investigheaza miliardele pe vaccinurile din pandemie

Fostul premier Florin Citu, anchetat de procurori pentru fapte...

Primarul din Mioveni retinut de DNA pentru spaga: „Nu am luat, am dat!”

Primarul din Mioveni retinut de DNA pentru spaga, Ion...

Fostul vicepremier Gabriel Oprea este implicat în dosarul primarului Sectorului 2, Neculai Onțanu, cauză în care edilul a fost reținut și în care se cere arestarea preventivă, după ce, potrivit declarației de avere a fostului ministru de Interne, o parte din terenul primit de Onțanu a ajuns în proprietatea lui Oprea. Totodată, Loredana Claudia Radu, reținută în același dosar, este nepoata lui Gabriel Oprea și avocatul care l-a reprezentat pe fostul premier Victor Ponta în dosarul Rovinari-Turceni.

Terenul de 1.000 de metri pătrați obținut de Gabriel Oprea de la Neculai Onțanu se află pe Barbu Văcărescu, pe suprafața sa fiind construite un hotel și un restaurant de patru stele, informează Realitatea TV.

Neculai Onțanu, primarul Sectorului 2 din Capitală, a fost reținut de procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA), miercuri, după ce a fost audiat într-un dosar ce vizează fapte de corupție, fiind acuzat de luare de mită.

La scurt timp după, a fost reținută, în același dosar, și Loredana Claudia Radu, avocat în cadrul Baroului București, acuzată de complicitate la luare de mită și spălare de bani. Loredana Claudia Radu este avocatul care l-a reprezentat pe fostul premier Victor Ponta în dosarul Rovinari-Turceni și, totodată, nepoata fostului vicepremier Gabriel Oprea.

Potrivit ordonanțelor întocmite de procurori, în perioada 2006 – 2007, inculpatul Neculai Onțanu, primarul Sectorului 2 București, a acceptat promisiunea unor foloase materiale de la o persoană, beneficiar al unor drepturi litigioase (denunțător în cauză), pentru a facilita procedura de reconstituire a dreptului de proprietate asupra mai multor terenuri ce totalizau 83.500 mp, situate pe raza sectorului 2, în conformitate cu prevederile Legii nr. 18/1991.


Citeste si:

Cine este Loredana Radu, AVOCATA LUI VICTOR PONTA, complice la luare de mita si spalare de bani in dosarul lui Ontanu?

Neculai Ontanu, primarul Sectorului 2, retinut de DNA pentru CORUPTIE!


După emiterea titlului de proprietate, Neculai Onțanu a primit o suprafață totală de teren de 1.500 mp, situată pe strada Barbu Văcărescu, care a fost transferată de către denunțător, în mod gratuit, prin intermediul unor contracte de vânzare – cumpărare fictive către suspecta Loredana Claudia Radu și o altă persoană, interpuși indicați de edil, scrie realitatea.net.

În baza acestei solicitări, la data de 13 noiembrie 2007, s-au încheiat, la același notariat public, două contracte de vânzare cumpărare prin care a fost transferat dreptul de proprietate asupra unei suprafețe de 500 mp din terenul situat pe str. Barbu Văcărescu către persoana respectivă și asupra unei suprafețe de 1.000 mp din același lot către Loredana Claudia Radu.

Prețul prevăzut în contractul încheiat cu persoana respectivă a fost de 500 euro/mp, respectiv valoarea minimă conform Ghidului cu prețuri orientative ale imobilelor realizat de Uniunea Națională a Notarilor Publici din România (preț total 250.000 euro).

În contractul încheiat cu Loredana Claudia Radu a fost prevăzut un preț de 10 ori mai mic, respectiv 50 euro/mp (preț total 50.000 euro). Cu privire la modalitatea de plată s-a menționat în ambele situații că s-ar fi plătit un avans de 5.000 euro la o dată neprecizată, iar diferența s-ar fi achitat în numerar în ziua încheierii contractului.

În realitate nu s-a achitat nicio sumă de bani, cele două contracte au avut un caracter fictiv, terenurile fiind transferate în contul mitei promise primarului Neculai Onțanu, la indicația acestuia.

Suprafața de teren respectivă era cuprinsă în titlul de proprietate emis la propunerea inculpatului Neculai Onțanu și avea o valoare de piață de aproximativ 4.200.000 euro, pe baza sumelor cu care a fost revândut de cei doi intermediari, la scurt timp, după finalizarea tranzacțiilor fictive.

La data de 24 martie 2016, inculpatul Neculai Onţanu urmează să fie prezentat Curții de Apel București cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Citeste mai mult pe REALITATEA.NET: http://www.realitatea.net/numele-lui-gabriel-oprea-in-dosarul-lui-on-anu-o-parte-din-mita-a-ajuns-la-fostul-vicepremier_1912627.html#ixzz43pyCvXVZ
Follow us: @realitatea on Twitter

Ultimele stiri