Acasă ACTUALITATE Germania face pregatirile pentru vaccinarea in masa a populatiei, care va incepe...

Germania face pregatirile pentru vaccinarea in masa a populatiei, care va incepe pana la finalul anului

166


Germania se pregăteşte pentru începerea vaccinărilor împotriva SARS-CoV-2, iar primele ar putea avea loc „înainte de finalul anului curent”, susține publicația Bild. Germania se pregăteşte din timp pentru momentul în care vaccinul va fi gata pentru a ajunge la oameni. Şi, potrivit publicaţiei Bild, citate de Reuters, acel moment nu este prea îndepărtat, informeză Mediafax.

Ministerul Sănătăţii ar intenţiona să creeze 60 de centre speciale de vaccinare pentru a se asigura că dozele pot fi stocate în condiţii adecvate, la temperaturi potrivite. De asemenea, Bild susţine că oficialii germani au solicitat celor 16 state federale ale ţării să furnizeze adresele spaţiilor respective până în data de 10 noiembrie. Sursele nu au fost precizate.

Ministrul Sănătăţii Jens Spahn, care a aflat miercuri că e infectat cu noul coronavirus, ar fi declarat în timpul unei videoconferinţe care a avut loc la începutul săptămânii că vaccinul dezvoltat de BioNTech va fi curând aprobat, transmite Bild. Publicaţia citează spusele unor participanţi la conferinţa respectivă, care au declarat că primele vaccinări ar putea avea loc „înainte de finalul anului curent”.

BioNTech îşi dezvoltă vaccinul anti-Covid-19 în parteneriat cu Pfizer Inc. Luna trecută, Germania a acordat finanţare de 745 milioane de dolari companiilor de biotehnologie BioNTech şi CureVac pentru a accelera procesul de lucru la vaccinurile împotriva noului coronavirus şi pentru a extinde capacitatea de producţie germană.

Situaţia epidemică din Germania e îngrijorătoare pe mai multe planuri, mai ales sanitar şi economic. Datele publicate de autorităţi indică tot mai multe cazuri zilnice de COVID-19, joi depăşindu-se pentru prima oară pragul de 10.000 de infectări în 24 de ore.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos