20.9 C
București
marți, aprilie 16, 2024
AcasăStirea zileiGest SUPERB al unui roman din Norvegia! Singur s-a mobilizat si ADUCE...

Gest SUPERB al unui roman din Norvegia! Singur s-a mobilizat si ADUCE TREI DOCTORI specialisti la Bucuresti pentru vitimele incendiului din Colectiv!

in:

Stiri pe acelasi subiect

Studentii ieseni au dat lovitura in SUA cu o inima artificiala pentru copii

O echipa de tineri studenti la Universitatea de Medicina...

Roboti umanoizi care „vor transforma lumea” in urmatorii doi ani

Rapiditatea cu care evolueaza lumea este uimitoare, iar de...

Toti porcii sunt pe tiktok si facebook! Se vand intre 16 si 21 de lei in viu

Pentru cei care asteapta cu nerabdare sarbatorile de iarna...

Un roman stabilit in Norvegia, Pavel Popescu, a convins o echipa de medici specialisti sa vina in Romania pentru a prelua mai multi raniti in incendiul din Colectiv. Acestia vor fi transferati la spitalul din Bergem, care va suporta toate cheltuielile cu tratamentele.

“Am sunat (pentru ca nimeni din ambasada sau din tara nu facea nimic) si i-am implorat de-a dreptul sa ne ajute de urgenta in situatia arsilor. Unul dintre inimosii doctori, din boardul spitalului, Stian Almeland mi-a garantat ca dimineata la prima ora, consiliul spitalului se va intruni sa ia o decizie in privinta ajutorului urgent pe care ni-l pot oferi si ne vor contacta.

L-am sunat apoi Dorel Sandesc pe care l-am rugat sa scrie de urgenta un mail catre Stian cu tot ce avem nevoie spunandu-i sa ceara maximul pentru ca aveam garantia ca acesti oameni ne vor ajuta. Ministrii nostri sunt pe alta lume. Este evident ca aveam nevoie urgenta de ajutor dar ceva e in neregula. Vreau totusi sa spun ca am apreciat promptitudinea Secretarului de stat Dorel Sandesc care a intrat imediat in contact cu cei care imi promisesera ca vor face tot posibilul sa ne ajute si intr-un timp excelent zic eu s-a concretizat un AJUTOR NEASTEPTAT!

O echipa de trei medici profesionisti zboara maine dimineata la prima ora spre Bucuresti pentru a ne ajuta si a selecta o lista de pacienti pe care ii vor trata in spitalul din Bergen suportand absolut toate costurile tratamentelor. Tot ei si-au contactat un alt prieten specialist din Finlanda care zboara si el spre Bucuresti si va transfera pacienti in Spitalul de Arsi din Helsinki! Se poate romani, se poate!” , a povestit Pavel Popescu pe Facebook.

Relatarea romanului a fost confirmata de secretarul de stat Dorel Sandesc.

“M-am trezit ca ma suna un numar din strainatate. Domnul s-a prezentat, aflase numarul meu de undeva si mi-a spus de situatie. Bineinteles ca mi s-a parut o initiativa excelenta – il inteleg foarte bine. Stiu cum e sa fii in strainatate si sa vrei sa ajuti tara, am lucrat si eu in strainatate ca doctor. (…)


Citeste si:

Medicul Humulescu de la Spitalul Coltea IA ATITUDINE: Sunt din gasca SPAGARILOR care au salvat vieti!

Primul roman care studiaza medicina la Cambridge: Pentru BAC noi invatam vreo 15 materii, elevii britanici aprofundeaza doar trei!


Aseara tarziu, pe la 11 cred, m-a sunat (n.r.: Pavel Popescu) si mi-a dat o adresa de email. Din pozitia pe care o am am scris imediat o scrisoare oficiala, in care am descris putin situatia, la care am atasat o lista de lucruri care ne-ar fi de folos. Astazi am avut deja doua discutii telefonice cu domnul doctor Almeland care m-a sunat si i-am prezentat toate detaliile.

Din cate am inteles, au avut o intalnire a consiliului director al spitalului dupa care mi-a confirmat ca vor sa sprijine Romania. In weekendul acesta va veni o delegatie de trei medici, doi chirurgi si un medic anestezist pentru a vedea pacientii si a selecta dansii pe cei care cred ca pot fi transportati si pot beneficia cel mai mult de tratament in centrul lor. Aceasta este metoda pe care am utilizat-o in toate aceste colaborari. Selectia a fost facuta exclusiv de medicii din strainatate care vor tratata pacientii in spitalele lor – asta pentru neutralitate si pentru a evita orice interpretare cu privire la criteriile de selectie. “, a declarat pentru Hotnews secretarul de stat Dorel Sandesc.

Dorel Sandesc a precizat ca norvegienii vor suporta costurile pentru ingrijirea pacientilor si statul roman va asigura transportul acestora.

 

Ultimele stiri