Acasă Stirea zilei GSK a lansat primul raport de sustenabilitate al unei companii farmaceutice din...

GSK a lansat primul raport de sustenabilitate al unei companii farmaceutice din Romania

32

Firma GSK a lansat astazi primul său Raport de Responsabilitate Corporativă, un document care descrie activitătile desfasurate de companie în vederea realizării misiunii sale în România, ce se bazează pe conceptul de „shared value”: îmbunătătirea calitătii vietii românilor prin toate actiunile GSK. Acesta este primul raport de sustenabilitate de pe piata farmaceutică autohtonă.

De asemenea, este primul raport de sustenabilitate din cadrul GSK Europe realizat în conformitate cu cerintele “Initiativei Globale de Raportare” (Global Reporting Initiative – GRI), care include proiecte derulate de toate cele patru divizii de business – farmaceutică, consumer healthcare, distributie si productie – în România, în 2011. Raportul subliniază cele patru arii de interes pentru companie: sănătate, oameni, comunitate si mediu înconjurător.

Într-o tară cu cea mai scăzută speranta de viată din Uniunea Europeană, cu cea mai ridicată rată de mortalitate infantilă si în acelasi timp cu cel mai mare grad de migratie a medicilor, provocările sunt evidente, iar GSK România si-a luat angajamentul de a contribui la îmbunătătirea calitătii vietii. Cred cu tărie că un popor trebuie să fie sănătos pentru a deveni bogat, si nu invers. Vom continua să avem un comportament responsabil, să sprijinim comunitatea medicală si să actionăm în interesul si pentru drepturile pacientilor”, a declarat Pascal Prigent, General Manager GSK România.

Raportul acoperă domenii cheie, precum îmbunătătirea accesului la medicamente, etica în industria farmaceutică, politicile de resurse umane, implicarea partenerilor si investitia în comunitate. Documentul oferă informatii specifice legate de cresterea accesului la sănătate al românilor, ca răspuns la problemele pietei locale: buget limitat, mediu supra-reglementat si probleme critice de sănătate.

GSK este prima companie din România afiliată la GRI ca stakeholder organizational, adoptând astfel cele mai bune practici internationale de transparentă în business.

“Această afiliere deschide calea si altor companii din România pentru a-si îmbunătăti standardul de transparentă în business, în vederea construirii unei economii sustenabile. Prin operatiuni sustenabile si raportarea performantelor din acest domeniu, companiile ar putea beneficia de o mai mare încredere în business-ul lor pe plan local si ar putea creste atractivitatea pietei pentru investitorii străini”, a spus Nikki McKean-Wood, Senior Manager Network Relations, GRI.

 

 

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos
Articolul precedentSorin Ovidiu Vantu, inca 2 ani de inchisoare. A ramas si fara 7,2 milioane de dolari
Articolul următorPatru companii din turism au fuzionat. Grupul rezultat va ajunge la un rulaj financiar de peste 70 milioane euro