Acasă Social Guvernul anunță oficial că premierul Cîțu nu a întreprins niciun demers oficial...

Guvernul anunță oficial că premierul Cîțu nu a întreprins niciun demers oficial de retragere a dosarului Roșia Montană de la UNESCO

Premierul Florin Cîţu nu a întreprins vreun demers oficial care să vizeze retragerea dosarului de înscriere în patrimoniul UNESCO a sitului Roşia Montană şi nici nu a înaintat vreo propunere cu privire la acest subiect, precizează, miercuri, biroul de presă al Guvernului. Florin Cîțu a declarat, luni, că sunt căutate soluții în Coaliție petru a vedea care e „soluția”. „Să vedem care e soluția, să păstrăm situl UNESCO și dacă putem să și exploatăm”, a spus premierul.

Sursa citată afirmă că declaraţiile atribuite premierului referitor la această temă sunt false, subiectul fiind discutat „strict la nivelul coaliţiei”.

„Premierul Florin Cîţu nu a înaintat nicio propunere cu privire la acest subiect şi nici nu a întreprins vreun demers oficial care să vizeze retragerea dosarului de înscriere în patrimoniul UNESCO a sitului Roşia Montană. Prin urmare, declaraţiile care i-au fost atribuite premierului cu privire la o decizie în legătură cu retragerea dosarului de înscriere în patrimoniul UNESCO a sitului Roşia Montană sunt false. Menţionăm că tema a fost discutată strict la nivelul coaliţiei. În acest context, Guvernul României face apel la respectarea acurateţei informaţiilor”, menţionează biroul de presă al Executivului.

Precizările, adaugă aceeaşi sursă, vin în contextul informaţiilor „lansate în spaţiul public de Greenpeace” referitor la o eventuală retragere a dosarului de înscriere în patrimoniul UNESCO a sitului Roşia Montană şi la implicarea premierului în acest demers.

O statuie vivantă îmbrăcată în haine aurii şi reprezentându-l pe prim-ministrul Florin Cîţu a fost dezvelită miercuri, în Piaţa Victoriei, în cadrul unei acţiuni organizate de către Greenpeace România, în contextul în care coaliţia guvernamentală discută despre modul în care va fi gestionat dosarul de înscriere a sitului Roşia Montană în Patrimoniul Mondial UNESCO. 

URMARESTE STIREA ZILEI!
Stirea Zilei Instagram
Articolul precedentCopil de 8 ani atacat de urs in timp ce mergea pe strada
Articolul următorCum a fost posibil ca nota unei eleve la Bac să crească de la 3 la 8,25 după contestatii?