Guvernul cauta camine studentesti si internate pentru a CAZA REFUGATII sirieni!

Ministrul Educatiei, Sorin Campeanu, a solicitat tuturor inspectoratelor judetene si universitatilor sa identifice locurile disponibile in caminele studentesti si internatele pentru elevi unde ar putea fi cazati refugiatii.

Rectorul Univeristatii Bucuresti, Mircea Dumitru, a confirmat ca a primit o astfel de solicitare din partea ministerului condus de Sorin Campeanu si a precizat ca poate pune la dispozitia refugiatilor 80 de locuri in caminele din Bucuresti, potrivit Digi24.

Potrivit sursei citate, in judetul Bihor au fost identificate 600 de locuri in camine si internate pe care imigrantii le-ar putea folosi in caz de nevoie. In judetul Iasi, s-au identificat 300 de locuri libere, iar in Galati peste 100.

Masura este una preventiva, pentru situatia in care numarul de refugiati care ar ajunge in Romania ar fi mult mai mare decat cel preconizat in acest moment.

Premierul Victor Ponta a vorbit, luni, despre criza imigrantilor si despre cota de refugiati pe care ar trebui sa o preia si Romania, explicand ca nu putem primi mai multi refugiati decat avem locuri disponibile, numarul acestora fiind 1500, iar 150 de locuri dintre acestea fiind ocupate.


Citeste si:

Solutia BOR la valul de imigranti: Sa facem mai multi copii decat sunt refugiati sirieni!

Imigrantii sirieni NU VOR in Romania: E saracie, ce sa facem acolo!?


Ponta a explicat cum vede Guvernul faptul ca Romaniei i s-a cerut, initial, sa preia o cota de 7000 de refugiati, CE anuntand apoi ca va modifica aceste cote pentru toate tarile europene.

“Daca suntem solidari la obligatii sunte solidari si la drepturi. Tocmai tarile care ne cer sa fim solidari sunt tocmai tarile care ne-au amanat cu Schengen-ul. Nu putem primi mai multi refugiati decat avem capacitatea. Avem o capacitate de 1500 de locuri si 150 de locuri sunt ocupate.

Impreuna cu tarile europene trebuie sa ne gandim cum facem sa oprim cauza, nu efectul.

Vom avea in CSAT pozitia Guvernului”, a mai spus premierul.