Acasă Social Harta interactiva a DESPADURIRILOR din toata lumea!

Harta interactiva a DESPADURIRILOR din toata lumea!

44

Google Maps ne arata o harta interactiva cu zonele din lume in care au avut loc despaduriri intense.

Harta a fost realizata cu ajutorul a 650.000 de imagini surprinse de satelitul Landsat 7.

In perioada 2000-2012, Pamantul a pierdut o zona impadurita egala cu suprafata Mongoliei.

„Ceea ce in trecut putea fi realizat pe parcursul a 15 ani s-a realizat in cateva zile cu ajutorul Google Earth”, a declarat cercetatorul Matthew Hansen de la Universitarea din Maryland, liderul grupului de oameni de stiinta care au realizat harta interactiva.

Terra a pierdut 2,3 milioane de kilometri patrati de paduri, dar a si „castigat” 800,000 de kilimetri patrati, ceea ce face ca pierderea neta sa fie de 1.5 milioane de kilometri patrati de paduri.

Indonezia este statul in care s-a inregistrat cea mai intensa despadurire. Oamenii de stiinta au inregistrat o scadere a numarului de paduri tropicale de 2.100 de kilometri patrati pe an.

Harta va fi actualizata in fiecare an si va fi utilizata pentru a evalua eficacitatea programelor de management forestier.

Potrivit hartii interactive, in Romania s-au efectuat despaduriri intense in Carpatii Occidentali si in Carpatii Orientali. Zonele marcate cu rosu sunt cele in care au avut loc despaduriri, iar cele marcate cu albastru sunt cele in care au avut loc impaduriri.

Sursa: antena3.ro

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos