Acasă Dezvoltare personala Mesajele ascunse din icoanele pictate de parintele Arsenie Boca SUNT MAI ACTUALE...

Mesajele ascunse din icoanele pictate de parintele Arsenie Boca SUNT MAI ACTUALE CA ORICAND!

103

Invelita in strai alb, cu o arhitectura simpla, bisericuta din Draganescu adaposteste una dintre cele mai mari comori ale iconografiei crestine. Candva la un pas sa fie daramata de comunisti, azi este renumita in toata tara pentru pentru picturile profetice realizate de parintele Arsenie Boca.

Sute de credinciosi vin in fiecare saptamana sa isi bucure sufletul si sa isi aline grijile in lacasul in care a trait ”sfantul Ardealului” – cum il numesc cei care au avut prilejul sa il auda vorbind si sa-i cunoasca invatamintele. Toate sfaturile sale, toate invatamintele pe care le transmitea enoriasilor pot fi ”citite” si acum in pictura din biserica ”Sfantului Nicolae” din Draganescu.

Parintele avea credinta nestramutata ca omul smerit, care stie a se inchina lui Dumnezeu, va birui intotdeauna grijile si bolile. El ne sfatuia sa ne spovedim si sa ne impartasim mai des, sa mergem la biserica si sa ne inchinam pentru linistea noastra sufleteasca. El insusi scria in autobiografia sa ca a fost chemat pe lumea aceasta ”ca sa propovaduiesc iubirea lui Dumnezeu si sfintirea oamenilor prin iubire”.

Pilde si invataminte pentru omul nou

Icoanele zugravite de parintele Arsenie Boca, de o frumusete austera, indeamna la simplitate si bucuria sufletului, dar ne transmit si un mesaj bine conturat despre pericolele care ne asteapta in viitor.

Printre imaginile care ilustreaza Nasterea Domnului, Botezul in apa Iordanului, Crucificarea si multe alte momente de seama din Biblie, parintele vizionar a inserat cateva picturi care, la prima vedere, nu par sa aiba vreo legatura cu invatamintele crestine.

Sursa: libertateapentrufemei.ro

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos