Acasă International Identitatea calaulului lui Osama ben Laden, dezvaluita! Afla cine este Rob O’Neill

Identitatea calaulului lui Osama ben Laden, dezvaluita! Afla cine este Rob O’Neill

32

Trei ani au trecut de cand Osama ben Laden a fost omorat ntr-un raid Navy SEAL la Abbottobad, in Pakistan. De atunci insa, abia acum s-a aflat numele celui care i-a pus capat zilelor. Militarul care l-a ucis pe Osama ben Laden, pe 2 mai 2011, este Rob O’Neill, unul dintre cei mai decorati membri ai trupelor de elita americane, care s-a retras dupa 16 ani de serviciu.

ROB

Numele militarului, care a acordat un interviu televiziunii americane Fox News ce urmeaza sa fie publicat in doua parti pe 11 si 12 noiembrie, a fost dezvaluit de catre tatal acestuia, Tom O’Neill, in varsta de 65 de ani, intr-un interviu pentru Mail Online.

Acesta afirma ca lui si fiului sau nu le este frica de faptul ca ar putea fi vizati de gruparea Statul Islamic (SI).

„Oamenii intreaba daca nu suntem ingrijorati ca ISIS (Statul Islamic in Irak si Siria, cum se numea SI inainte sa proclame un „califat)” va veni dupa noi” in urma interviului lui Rob O’Neill, „dar eu spun ca vom desena o tinta mare pe usa casei mele si le vom spune sa vina”, a declarat Tom pentru tabloid.

Potrivit MailOnline, Rob O’Neill, in varsta de 38 de ani, este fostul membru al Team Six SEAL care l-a eliminat pe fostul sef al retelei teroriste Al-Qaida. Actiunile sale apar deja in trei filme – „Zero Dark Thirty”, „Captain Phillips” si „Lone Survivor”. El este unul dintre cei mai decorati membri din istoria acestor trupe de elita. El a fost felicitat in mod personal pentru ca l-a ucis pe ben Laden – de aproape, cu trei gloante in frunte, potrivit versiunii sale – pe 2 mai 2011.

O serie de polemici exista despre modul exact in care a fost ucis ben Laden. Potrivit unei versiuni alternative, O’Neill l-ar fi impuscat o singura data, ranindu-l mortal, iar teroristul a fost ucis de alti doi membri ai comandoului SEAL prin impuscaturi in piept, ci nu in cap.

El a decis sa vorbeasca dupa ce a pierdut o parte din beneficii – asigurarea de sanatate si pensia – pentru ca a decis sa paraseasca SEAL dupa 16 ani de serviciu, in loc de perioada completa de 20 de ani.

Potrivit tabloidului, O’Neill a crescut la Butte, in statul Montana (vest), un fost oras minier infloritor, dar care acum traverseaza o perioada dificila. Tatal sau locuieste intr-o casa cu un garaj plin cu animale impaiate – intre care un urs, un elan, un karibu, un muflon american si mai multi cerbi – impuscate de cei doi barbati. Un urs kodiak este etalat in camera de zi.

O’Neill a declarat ca motivul pentru care a ajuns membru SEAL a fost o poveste de dragoste din adolescenta care nu s-a terminat bine. La varsta de 19 ani, s-a dus la un birou de recrutare al Marinei, incercand astfel sa treaca peste dragostea pierduta.

Insa tatal sau a spus alta poveste in interviul pentru MailOnline. „Ne duceam la vanat, iar un prieten ne-a cerut sa luam cu noi un tip din Navy SEAL”, a declarat Tom O’Neill. „Ne asteptam la cineva solid, care sa ridice o casa singur, dar era un tip normal. Iar Rob a spus ca daca acest tip poate sa fie (membru) SEAL, atunci poate si el”, a adaugat acesta.

Tanarul a luptat in patru zone de razboi, inclusiv in Irak si Afganistan, in care a participat la peste 400 de misiuni de lupta si a eliminat peste 30 de tinte, potrivit tablodului, care adauga ca acesta a fost decorat de 52 de ori si a iesit din armata cu gradul de „senior chief petty officer” (subofiter). El a mai fost intervievat pe tema eliminarii lui ben Laden, dar a pastrat discretia in legatura cu rolul pe care l-a jucat, adauga publicatia.

Decizia lui O’Neill de a vorbi cu presa a declansat furia conducerii SEAL si Pentagonului. Contraamiralul Brian Losey, seful Comandamentului operatiunilor speciale ale Marinei, a denuntat luni actiunile unor militari care incearca sa devina celebri sau bogati prin dezvaluirea unor elemente ale misiunilor secrete ale Navy SEAL, referindu-se atat la documentarul anuntat de Fox News, cat si la cartea „No Easy Day”, publicata Matt Bissonnette, alt membru al Team Six, fara aprobarea militarilor.

Sursa: Mediafax

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos