Acasă ACTUALITATE In acest sat aproape toata lumea si-a vandut un rinichi!

In acest sat aproape toata lumea si-a vandut un rinichi!

30

Din cauza numarului foarte mare de adulti care si-au vandut un rinichi, zona a ajuns sa fie numita Valea Rinichiului, scrie Adevărul.ro.

In Nepal există un sat, Hokse, considerat un fel de plantaţie de rinichi pentru piaţa neagră a recoltării de organe. Aproape fiecare adult din această zonă săracă a ajuns să-şi vândă un rinichi pentru sume derizorii, mulţi dintre ei fiind păcăliţi că organul va creşte la loc după ce va fi scos.

 Satul Hokse din Nepal a ajuns cunoscut în întreaga lume ca Valea Rinichiului, un renume trist, de care se leagă poveşti tragice. Sărăcia i-a împins pe aceşti oameni să-şi vândă rinichii celor care se ocupă cu traficul de organe umane, însă acum aceştia sunt consideraţi de infractori un fel de pepinieră din care îşi pot alege un rinichi oricând este nevoie, informează Adevărul.ro.

Citeste si:

S-a nascut CEL MAI MARE BEBELUS din istorie! Doctorii credeau ca mama are tripleti cand i-au vazut burta!

Un reputat doctor roman: fara plicuri si spagi sistemul medical se prabusea in Romania!


Brokerii de organe, aşa cum se numesc aceşti vânători de rinichi, vin în mod regulat în satul Hokse, dar şi în zonele învecinate, şi adesea reuşesc să-i păcălească pe oameni să călătorească în sudul Indiei ca să facă operaţia de recoltare a rinichiului contra unor sume mici de bani.

Profitând de ignoranţa oamenilor, aceştia inventează tot felul de poveşti, cum ar fi că omul are nevoie numai de un singur rinichi ca să trăiască şi că celălalt organ este în plus. Mai mult, unora li s-a spus că după extirpare, rinichiul va creşte la loc. Astfel a fost păcălită mama a patru copii, Geetha, care s-a lăsat convinsă în cele din urmă să-şi vândă rinichiul pentru 2.000 de dolari.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos