Acasă Media PLAN Giga TV va putea emite din nou dupa decizia CNA de a...

Giga TV va putea emite din nou dupa decizia CNA de a reveni asupra retragerii licentei!

26

Consiliul National al Audiovizualului (CNA) a decis sa revina asupra deciziei de retragere a licentei audiovizuale a televiziunii Giga TV, acordand televiziunii dreptul de a emite din nou, potrivit mediafax.ro.

CNA a analizat, in sedinta de joi, o contestatie a societatii Sonic Media SRL din Piatra Neamt privind decizia luata de CNA in 17 septembrie privind retragerea licentei audiovizuale a televiziunii Giga TV. Atunci, CNA a retras licenta audiovizuala a Giga TV, din cauza ca emisia televiziunii a fost intrerupta mai mult de 96 de ore, fara a fi notificat in acest sens Consiliul.

La sedinta CNA de joi au participat si reprezentantii societatii Sonic Media SRL, care a detinut pana in 17 septembrie licenta televiziunii Giga TV.

In urma analizarii contestatiei, CNA a decis sa reacorde societatii Sonic Media SRL licenta audiovizuala a Giga TV.

Decizia de reacordare a licentei a fost adoptata cu sase voturi „pentru” (Florin Gabrea, Valentin Jucan, Narcisa Iorga, Cristian Trepcea, Viorel Vasile Buda si Rasvan Popescu) si patru „impotriva” (Laura Georgescu, Lorand Turos, Monica Gubernat si Radu Calin Cristea).

„In aceasta sala, pe 5 mai 2011, cu o majoritate aproape absoluta, membrii CNA aprobau proiectul de infiintare a postului de televiziune Giga TV (…) La prima vedere a fost foarte greu ca acest proiect sa fie implementat conform celor trei etape de dezvoltare (…) Data la care noi am promis emisia, undeva la inceputul lui ianuarie 2012, parea o data imposibila”, a declarat George Harabagiu, managerul de proiect al Sonic Media.

El a mai spus ca investitiile facute de Sonic Media in dezvoltarea televiziunii Giga TV se ridica la 2,5 milioane de euro.

„Studiourile din Casa Presei sunt la standarde tehnice absolut foarte bune (…) Din punctul meu de vedere imi incalcam principiile pentru care am venitt in fata Consiliului National al Audiovizualului, unde promiteam o televiziune independenta”, a mai spus George Harabagiu.

De asemenea, George Harabagiu a precizat ca Giga TV a avut un numar de 150 de angajati si a emis pentru prima data pe 23 ianuarie 2012, toata productia televiziunii fiind proprie. CNA nu a acordat nicio sanctiune aceste televiziuni, a mai spus Harabagiu.

Potrivit lui Harabagiu, marii operatori de cablu au hotarat sa nu mai transmita programlul Giga TV, prejudiciul companiei fiind substantial.

„Eu am pus un accent foarte mare pe tehnologie si aceasta tehnologie m-a ajutat astazi pentru ca in raportele dumneavoastra de monitorizare constatam existenta unor inadvertente in ceea ce priveste sistemul de receptionare (…)”, a spus Harabagiu.

El a precizat ca poate pune la dispozitia membrilor CNA toata arhiva de emisie a Giga TV pe perioada derularii contractului cu televiziunea Money.ro – 1 iulie 2013 – 20 septembrie 2013.

„Din analiza acestor arhive care ne apartin si care pot fi verificate, rezulta ca emisia Giga TV nu a fost intrerupta mai mult de 96 de ore”, a mai spus Harabagiu, referindu-se la faptul ca Giga TV a avut un contract de asociere in participatiune cu Money TV, valabil pana la 1 septembrie 2013, prin care emisiunile Money TV erau retransmise pe Giga TV.

CNA a retras si licenta audiovizuala a Money.ro TV, in data de 10 septembrie, din cauza ca emisia televiziunii a fost intrerupta mai mult de 96 de ore, fara a notifica in acest sens Consiliul.

Totodata, George Harabagiu le-a cerut membrilor CNA sa permita continuarea activitatii Giga TV, afirmand ca acest proiect nu a fost facut ca o televiziune de nisa. De asemenea, Harabagiu a declarat ca retragerea licentei in baza articolului 57 din Legea Audiovizualului este interpretabila.

„Nu sunt in masura sa judec deciziile CNA si apelul pe care il fac este sa inteleaga ca acest proiect va functiona in continuare. (…) Nu avem nicio datorie la bugetul consolidat al statului, suntem cu datoriile platie la zi, avem mari probleme in urma intreruperii furnizarii serviciului nostru de programe. Va rog sa luati in calcul imposibilitatea Giga TV de a emite programe, motiv pentru care va cerem o revizie tehnica de 90 de zile”, a mai spus acesta.

Pe de alta parte, membrul CNA Narcisa Iorga a declarat ca:

„Cred ca putem reveni asupra deciziei, avand in vedere ca este o eroare a Consiliului”.

In data de 17 septembrie, CNA a decis sa retraga licenta audiovizuala a Giga TV, din cauza ca emisia televiziunii a fost intrerupta mai mult de 96 de ore, fara a notifica in acest sens Consiliul.

Potrivit articolului 57, alineatul 1 din Legea audiovizualului, „Licenta audiovizuala analogica se retrage de Consiliu in urmatoarele situatii: b) titularul inceteaza sa difuzeze serviciul de programe pentru care i s-a acordat licenta audiovizuala mai mult de 90 de zile, pentru motive de natura tehnica, si mai mult de 96 de ore, pentru orice alte motive imputabile titularului”.

Propunerea de retragere a licentei audiovizuale a Giga TV a fost facuta de Laura Georgescu, presedintele CNA. „Pentru” retragerea licentei audiovizuale a Giga TV au votat atunci Laura Georgescu, Lorand Turos, Monica Gubernat, Viorel Vasile Bbuda, Christian Mititelu, Cristina Trepcea si Rasvan Popescu, in timp ce Valentin Jucan, Narcisa Iorga, Florin Gabrea si Radu Calin Cristea au votat „impotriva” retragerii licentei.

Licenta Giga TV este detinuta de societatea Sonic Media SRL, al carei asociat unic este Alexandru Ioan Bania.

Televiziunea generalista Giga TV a primit licenta audiovizuala de la CNA pe 5 mai 2011.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos