Acasă International In plin razboi cu politicienii romani, cancelarul Austriei cere controale la granita...

In plin razboi cu politicienii romani, cancelarul Austriei cere controale la granita cu Italia!

In plin razboi cu politicienii romani, cancelarul Austriei cere controale la granita cu Italia, dupa ce au aparut temeri cu privire la imigrantii de pe insula Lampedusa.

Cancelarul federal austriac Karl Nehammer ia in considerare controale extraordinare la frontierele cu Italia, partener Schengen. Intr-un interviu acordat ziarului „Kleine Zeitung”, cancelarul a raspuns cu „Da” la intrebarea: „Vom controla in curand si frontiera cu Italia, dupa ce Lampedusa a declarat starea de urgenta?”. Nehammer vrea sa mentina dreptul de veto al Austriei impotriva aderarii la Schengen a Romaniei si Bulgariei, noteaza Der Standard.

In pofida nemultumirilor din Romania si Bulgaria fata de refuzul Austriei de a admite cele doua tari in spatiul Schengen fara controale la frontierele UE, cancelarul federal isi mentine veto-ul. „Extinderea poate fi pusa in” aplicare doar atunci cand protectia frontierelor externe functioneaza. Acesta nu este momentul potrivit”, a subliniat el pentru „Kleine Zeitung”. El s-a referit la controalele temporare la frontierele dintre tarile Schengen, care sunt justificate, printre altele, de presiunea migratiei la frontierele externe ale UE.

URMARESTE STIREA ZILEI!
Stirea Zilei Instagram
Articolul precedentStudiu mortal: unul din zece pacienti este in pericol. Neglijenta medicala este a 14-a cauza de deces!
Articolul următorKlaus Iohannis se va întâlni cu Joe Biden la lucrările Adunării Generale a ONU