Acasă ACTUALITATE In seara asta uitati-va pe cer! Un asteroid din platina, scump de...

In seara asta uitati-va pe cer! Un asteroid din platina, scump de 5,4 trilioane de dolari, trece pe langa Pamant!

Un asteroid considerat extrem de preţios, deoarece este alcătuit din platină şi are o valoare potenţială de 5,4 trilioane de dolari, va trece duminică pe lângă Terra, informează dailymail.co.uk.

Trecerea pe lângă planeta noastră a asteroidului 2011 UW-158 va putea fi urmărită pe internet, în direct, graţie unui streaming live realizat de Observatorul din Insulele Canare, începând cu ora 21.00 (ora României, n.r.).

Acest corp ceresc a atras atenţia companiei Planetary Resources, specializată în exploatarea minieră a asteroizilor, deoarece 2011 UW-158 are un nucleu de 100 milioane de tone alcătuit din platină.

Asteroidul 2011 UW-158 va trece pe lângă Terra la o distanţă de 2,4 milioane de kilometri – de 30 de ori mai puţin decât cea mai apropiată planetă.


Citeste si:

Un alt asteroid necunoscut se apropie periculos de Terra!

Asteroidul care a cauzat DISPARITIA dinozaurilor a trimis viata de pe PAMANT pe MARTE!


Asteroidul are un diamettru de aproximativ 1 kilometru şi are o valoare economică uriaşă datorită nucleului său din platină.

O organizaţie ştiinţifică denumită Slooh, care asigură legătura dintre telescoapele astronomice de pe Terra şi internet, cu scopul de a realiza pentru publicul larg o serie de transmisiuni online în direct, va difuza pe site-ul ei imagini live cu acest asteroid, alături de o serie de discuţii şi comentarii despre posibila valoare comercială pentru firmele interesate de exploatarea minieră spaţială.

Compania Planetary Resources a inclus 2011 UW-158 în clasa asteroizilor de „tip X”.

Asteroizii de „tip X” sunt compuşi în principal din metal şi par a fi rămăşiţe ale unor asteroizi mai mari, care au realizat o separare completă a nucleului de scoarţa lor.

Mulţi dintre ei au apărut în urma unor coliziuni puternice, produse în etapa iniţială de formare a Sistemului Solar, care au dus la apariţia acestor corpuri cereşti, alcătuite doar din nucleul metalic al unor foşti asteroizi.

Planetary Resources a lansat vineri într-o misiune de testare un vehicul spaţial conceput pentru a efectua foraje miniere pe asteroizi. Prototipul a fost lansat de pe Staţia Spaţială Internaţională (ISS) într-o misiune de 90 de zile ce va consta în testarea programelor software şi a sistemelor de control prezente la bordul vehiculului.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos
Articolul precedentLa 10 ani a devenit mama! Vezi cine este tatal!
Articolul următorMaimutoi securist si belicos! Stelian Tanase MUSCA din Victor Ponta!