Preşedintele executiv al organizaţiei judeţene a PSD Tulcea, Dumitru Mergeani, afirmă că social-democraţii sunt într-un moment când trebuie să admită că s-au făcut greşeli în privinţa modului în care a fost adoptată OUG de modificare a Codurilor penale.

‘Politica trebuie făcută transparent şi participativ. Votul nu înseamnă un cec în alb şi tot timpul trebuie să se ţină cont de opiniile alegătorilor. Sunt şi voi rămâne social democrat, dar nu sunt de acord cu modul în care au fost luate ultimele decizii. Şi aici vorbesc despre comunicare, a lipsit total. Am vorbit cu avocaţi, cu jurişti. Aproape toţi mi-au adus argumente că dracul nu e aşa de negru, că ce spun ordonantele nu e chiar aşa cum se propagă pe facebook. Că e nevoie de resetare, că ordonanţele nu sunt poate cele mai bune, dar se poate lucra pe ele. Că trebuia explicat publicului fiecare nelămurire, iar legea trebuia să treacă musai prin Parlament.

Militez pentru INFORMARE!! Am încredere în oamenii de valoare din PSD şi cred că acesta este un moment când trebuie să admitem că s-au făcut greşeli!’, a scris joi, pe Facebook, Mergeani, care este şi vicepreşedintele Consiliului Judeţean Tulcea.

El a adăugat că PSD trebuie să lase în urmă ce a fost şi să meargă înainte, explicând mai bine ce vrea să facă şi de ce.

„Din păcate, toate deciziile bune şi foarte bune care s-au luat până acum s-au volatizat, de parcă nici n-au fost’, a mai spus Dumitru Mergeani.

În vârstă de 39 de ani, Dumitru Mergeani a fost în perioada 2012-2016 consilier judeţean PSD, iar după alegerile locale de anul trecut a obţinut funcţia de vicepreşedinte al CJ. Membru al PSD din anul 2003, Mergeani a fost de-a lungul timpului vicepreşedinte al organizaţiei municipale a TSD şi vicepreşedinte al organizaţiei judeţene a TSD. Anul trecut a fost ales în funcţia de preşedinte executiv al organizaţiei judeţene a PSD.