Acasă ACTUALITATE Inca un serviciu de e-mail criptat se inchide brusc. Serviciile secrete ale...

Inca un serviciu de e-mail criptat se inchide brusc. Serviciile secrete ale SUA vor sa citeasca toate e-mailurile

Inca o companie internationala care oferea servicii de e-mail criptat clientilor din intreaga lume a tras obloanele peste noapte. In ultima vreme, presiunile agentiilor guvernamentale, care fac tot mai mari eforturi pentru a avea acces la informatiile utilizatorilor, au dus la inchiderea a mai multe astfel de servicii considerate ”sigure”.

Jon Callas, fondatorul Silent Circle – un serviciu care ofera urilizatorilor posibilitatea de a trimite si primi e-mailuri in totala siguranta, a anuntat ca inchide toate conturile. Motivul? Este simplu! Chiar si in sistem de protectie impotriva celor care ”trag cu urechea” sau a hackerilor, serviciul nu mai este sigur 100%

Atat in Statele Unite ale Americii cat si in numeroase alte tari din lume eforturile guvernamentale de a avea acces la informatiile considerate private s-au inmultit considerabil in ultima vreme. Silent Circle este doar ultima victima dintr-un lung sir de companii cu servicii similare. Saptamana trecuta s-a inchis TorMail, dupa ce autoritatile irlandeze l-au arestat pe cel care se afla in spatele proiectului, iar acum cateva zile compania Lavabit, devenita celebra pentru ca era utilizata inclusiv de Edward Snowden, s-a inchis brusc.

In anuntul facut recent, Jon Callas s-a asigurat clientii ca Silent Circle nu a primit cereri de rascumparare sau amenintari, insa serviciul nu mai era sigur.

”Sunt cateva persoane foarte importante pe Silent Circle si vreau sa spun ca sunt oameni foarte atent urmariti, preucm sefi de state, lideri ai unor ONG-uri, reporteri, participanti la operatiuni speciale din multe tari. Am vrut sa fim proactivi deoarece stiam ca guvernul Statelor Unite ale Americii este pe urmele noastre, din cauna numarului foarte mare de utilizatori si a persoanelor foarte importante”, a declarat Michael Janke, CEO-ul Silent Circle, citat de Huffinghton Post.

Si Ladar Levinson, fondatorul serviciului de e-mail criptat Lavabit a mentionat implicarea guvernului SUA in inchiderea companiei sale.

”Am fost fortat sa iau o decizie foarte complicata: sa risc sa fiu acuzat de complicitate la crime impotriva poporului american sau sa plec si sa las in urma munca mea din ultimii zece ani”, a spus Levinson, citat de Huffinghton Post.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos
Articolul precedentVIDEO – Turistii din Eforie Nord au facut un lant uman pentru a salva de la moarte doua fete!
Articolul următorNumăr record de turiști în satele săsești, într-o singură zi, la festivalul Săptămâna Haferland