Acasă Angajari Incepe programul LOTERIA VIZELOR 2015 pentru SUA! Vezi conditiile pe care trebuie...

Incepe programul LOTERIA VIZELOR 2015 pentru SUA! Vezi conditiile pe care trebuie sa le indeplineasca romanii!

31

Incepe programul Loteria Vizelor care va avea loc in perioada 1 octombrie – 2 noiembrie 2013, fericitii castigatori fiind anuntati incepand cu 1 martie 2014, potrivit unui comunicat al Ambasadei Statelor Unite, informeaza mediafax.ro.

Inregistrarile pentru programul Diversity Visa2015 trebuie transmise electronic intre 1 octombrie – 2 noiembrie. Solicitantii pot accesa formularul electronic E-DV la adresa www.dvlottery.state.gov numai in perioada de inregistrare.

Ambasada SUA ii sfatuieste pe solicitanti „sa nu astepte pana in ultima saptamana a perioadei de inregistrare pentru a aplica”, intrucat cererea foarte mare poate duce „la intarzieri la conectarea online”.Misiunea diplomatica de la Bucuresti ii avertizeaza pe romani ca „nicio inregistrare nu va fi acceptata dupa orele 12:00 pm, ora de vara a Coastei de Est (GMT-4) a zilei de 2 noiembrie 2013”. De asemenea, cei care doresc sa intre in program nu trebuie sa trimita mai mult de o inregistrare de persoana, in caz contrar fiind descalificati.

„Participarea la program este gratuita. Guvernul SUA nu angajeaza consultanti sau servicii particulare din afara pentru a opera programul Diversity Visa. Orice intermediari sau alte persoane care ofera asistenta pentru a pregati o cerere de participare o fac fara autorizarea sau consimtamantul Guvernului Statelor Unite”, se arata in comunicatul Ambasadei.

Cerintele de calificare presupun ca solicitantul sa indeplineasca atat conditia de a fi nascut intr-o tara care participa la program, cat si criteriul educational, adica sa fie absolvent de liceu, cu diploma de bacalaureat sau in ultimii cinci ani sa fi lucrat cel putin doi ani intr-o meserie care se califica. Pentru determinarea calificarii pe baza experientei in munca se va folosi baza de date O*NET OnLine, http://www.onetonline.org/ a Departamentului Muncii al SUA.

Ambasada Statelor Unite reaminteste ca solicitarile care se califica vor fi selectionate in mod aleatoriu de un computer.

„Toti participantii la program pot sa verifice statutul solicitarii lor pe pagina de internet E-DV lawww.dvlottery.state.gov la sectiunea Entrant Status Check, pe baza numarului de confirmare, incepand cu data de 1 mai 2014. Aceasta va fi singura modalitate prin care castigatorii din cadrul programului de loterie vor fi instiintati despre selectionarea lor in programul DV-2015”, precizeaza sursa citata.

Programul de imigrare Diversity Visa pune la dispozitia persoanelor care indeplinesc cerinte simple, dar stricte de calificare, vize de rezidenta permanenta in Statele Unite. Romania se afla printre tarile participante la programul DV-2015.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos