Incidentele de la derbiul cu Steaua costa 50.000 de lei pe Dinamo!

Clubul Dinamo a fost amendat de Jandarmeria Capitalei cu 50.000 de lei dupa derbiul cu Steaua, pentru ca nu a luat masuri pentru interzicerea introducerii si folosirii in arena sportiva de materiale pirotehnice, iar cinci suporteri s-au ales cu dosare penale deoarece au aprins torte si peterde. In minutul 32 al partidei din zona peluzei Nord au fost aruncate catre suprafata de joc mai multe obiecte de mici dimensiuni, fapt ce a dus la intreruperea meciului de catre arbitru.

„Pentru ca nu au luat masurile necesare cu privire la interzicerea introducerii si folosirii in arena sportiva de materiale pirotehnice de catre suporterii participanti la evenimentul sportiv, clubul F.C. Dinamo Bucuresti a fost sanctionat cu amenda in valoare de 50.000 lei in conformitate cu prevederile art. 10, alin. 2, lit. b din Legea 4/2008”, arata, sambata, Jandarmeria Capitalei intr-un comunicat de presa.

Si firma de securitate a fost amendata cu 1.000 de lei, pentru nerespectarea prevederilor Planului de Actiune aprobat de Unitatea de Jandarmi.

Cinci suporteri au fost condusi la sectia de politie, pentru ca ar fi folosit materiale pirotehnice, fapta pentru care risca inchisoare de la doi la cinci ani si interzicerea accesului la competitiile sau jocurile sportive pe o perioada de la unu la trei ani.

Totodata, au fost date 17 amenzi, in valoare totala de peste 7.000 de lei, pentru vanzare de bilete la suprapret, intrarea „in stare vadita de betie” in arena sportiva si consum de bauturi alcoolice in locuri publice., a precizat Janarmeria Capitalei.

Steaua a invins, vineri, pe Arena Nationala, cu scorul de 2-0 (1-0), formatia Dinamo, in derbiul etapei a XXXI-a a Ligii I, golurile fiind marcate de Mansaly Boubacar, in proprie poarta, in minutul 13, si de Cristian Tanase, in minutul 70.

Derbiul a fost intrerupt in minutul 38, dupa ce fanii au aruncat cu mai multe obiecte in teren, si s-a reluat dupa aproximativ sase minute. Pe parcursul jocului, suporterii au mai aruncat in teren cu torte.