Intra in contact cu noi

Iasi

Incredibila POVESTE DE VIATA! Un iesean a castigat 3,8 milioane de euro la Loto, iar acum e sarac lipit pamantului!

Publicat cu

pe

Povestea lui Mihai Cazacu ar trebui predata in scoala, elevilor de liceu, sub titulatura ”ASA NU!”.

Mihai Cazacu a câştigat în 2008, la Loto 6 din 49, 3,8 milioane de euro. În prezent a ajuns falit, toate firmele îi sunt în insolvenţă, a fost condamnat pentru că nu a mai putut plăti contribuţiile angajaţilor şi a fost bătut de interlopi din cauza unor datorii neachitate.

Blestemul averii a început pentru ieşeanul Mihai Cazacu, un mic afacerist, din judeţul Iaşi, în anul 2008. Atunci, bărbatul dădea lovitura vieţii lui reuşind să câştige marele premiu al categoriei 6 din 49 la Loto. Îşi umplea conturile cu nu mai puţin de 3,8 milioane de euro, bani cât să-i ajungă şi lui, şi fiilor şi nepoţilor. Acum, la doar câţiva ani de când l-a apucat pe Dumnezeu de un picior, Mihai Cazacu a ajuns la sapă de lemn. Averea i s-a dus pe investiţii neinspirate sau pe cheltuieli exorbitante, nejustificate. A ajuns din nou sărac, sacul de bani câştigat la Loto complicându-i şi mai mult viaţa. Cazacu are deja două condamnări la activ, ambele pentru fapte comise după ce a devenit milionar în euro. Ieşeanul mai are în lucru un dosar, după ce s-a urcat băut la volan, şi mai este parte vătămată într-un dosar de violenţă, unde acuză că ar fi fost bătut de interlopi cărora le-ar fi datorat bani.

Recent, Mihai Cazacu a fost condamnat la un an şi nouă luni de închisoare cu suspendare pentru evaziune fiscală în forma stopajului la sursă. Concret, Cazacu a fost trimis în judecată de finanţişti după ce nu a mai putut să îşi plătească taxele la stat. În minuta Judecătoriei Paşcani, cea care l-a condamnat, se precizează că Mihai Cazacu este obligat să achite şi suma de 1.794 de lei către Direcţia de Finanţe. Pe lângă acest proces, Cazacu a fost dat în judecată şi de alte persoane, în vederea executării silite, în urma mai multor credite neplătite.

Reclama

Citeste si:

Potul cel mare la LOTO 6/49 s-a castigat! 44 de milioane de lei merg la Constanta!

HOROSCOP: cat de norocos esti luna aceasta, in functie de zodie!

Top 13 moduri prin care arunci cu banii!

Reclama

Pedeapsa de un an şi nouă luni de închisoare a fost una rezultantă, Cazacu mai fiind condamnat şi pentru ultraj după ce s-a bătut cu interlopi din clanul Gangal. Cazacu a ajuns în vizorul legii după ce pe, 9 ianuarie 2010, a fost implicat într-un scandal cu un interlop. În acea zi, Constantin Gangal, membru unul clan de infractori din Iaşi, l-a sunat pe milionarul de la Loto pentru a-i cere cu împrumut o maşină de lux. Cei doi, împreună cu alte două persoane, s-au întâlnit în oraşul Târgu Frumos, unde au condumat băuturi alcoolice până la miezul nopţii.

Ulterior, într-un alt local, ieşenii au început să se certe. „După schimbul de replici, învinuiţii s-au ridicat de la masă, s-au îmbrâncit şi lovit reciproc cu pumnii, cu piese de veselă şi mobilier. Clienţii din bar au fugit, iar barmanii s-au ascuns după bar“, au arătat procurorii. Sentinţa în cazul milionarului de la Loto din Iaşi a fost dată în aprilie de Judecătoria Paşcani. Cazacu a înaintat recurs iar procesul urmează să se reia din toamnă la Curtea de Apel Iaşi. Bătaia cu interlopii nu a fost singura care i-a adus probleme norocosului ieşean. În luna martie a acestui an, Mihai Cazacu a fost oprit de poliţişti în timp ce conducea un Audi Q7 în stare de ebrietate. Atunci, a refuzat să i se recolteze probe biologice şi a sărit la bătaie la polişti. Mihai Cazacu a mai fost în mijlocul unui scandal public după ce a fost bătut măr, în toamna anului 2013, de interlopi de la care ar fi împrumutat două maşini de lux. Într-o plângere depusă la Parchet, Cazacu menţionează că a fost lovit şi sechestrat pentru că nu a putut plăti suma cerută de interlopi.

Sursa: adevarul.ro

Reclama

Iasi

Incepe constructia celei mai mari cladiri din Romania, dupa Casa Poporului din Bucuresti

Publicat cu

pe

Proiectul va ocupa aproape un sfert din terenul alocat și va include aproape 1500 de locuri de parcare, dar va beneficia și de energie electrică generată de peste 9600 de panouri fotovoltaice, scrie adevarul.ro.

În această vară va începe la Iaşi construcţia celei mai mari clădiri din România, după cea a Palatului Parlamentului. Este vorba despre Spitalul Regional de Urgenţe de la Iaşi care va fi un complex de șapte etaje, cu 850 de paturi, heliport și spații speciale pentru dezvoltarea profesională a medicilor și asistenților.

Potrivit autorităților naționale și județene, amprenta la sol va fi de aproape 3 hectare din cele 12 alocate acestui proeict, vor fi aproape 1.500 locuri de parcare, iar mare parte din energie va fi furnizată de 9.600 de panouri fotovoltaice.

Lucrările se vor face în două etape. Licitația pentru prima parte va fi lansată luna viitoare. Unitatea medicală ar trebui să reunească toate specialitățile medicale, împărțite acum între spitale diferite. Iar o parte dintre cadrele medicale care vor lucra acolo vor veni tot din cele existente în oraș.

Reclama

„Va fi mai bine pentru pacient, timpul de reacție se va scurta, complicațiile se vor reduce, mortalitatea se va reduce, pacientul va fi într-un loc și toți ceilalți vor lucra pentru diagnostic în jurul său”, spune Diana Cimpoeșu, medic șef UPU SMURD Iași.

În cazul spitalului din Iași, în studiul de fezabilitatea din 2019 valoarea lucrărilor a fost estimată la 500 de milioane de euro. Potrivit proiectului tehnic de acum, suma este de 669 de milioane de euro.

Proiectul de la Iași este cel mai avansat dintre cele trei pe care le are în plan Ministerul Sănătății
„Au fost executate toate detaliile pentru execuția proiectului și furnizorii au transmis toate referatele de specialitate. Deci acum proiectul are autorizația de construire, toate avizele. Este verificat de toate structurile de specialitate. Lucrările preliminare constau în împrejmuire, în excavare, avem de deviat o rețea de 20 de kilovolți, deci pregătirea. Scoatem stratul vegetal, cu o durată de execuție de patru luni”, explică Cristina Gafton, manager proiect.

În cazul celorlalte două unități- din Cluj și Craiova- sunt întârzieri de câteva luni. Spitalele sunt așteptate de mulți ani. Iar între timp, de la întocmirea studiilor de fezabilitate în 2019, costurile au crescut.

Reclama

Și în cazul celorlalte două spitale costurile ar urma să fie mai mari cu aproximativ 100 de milioane de euro. Pentru cel din Cluj, lucrările sunt evaluate acum la 687 de milioane de euro, iar pentru cel din Craiova la 715.

Continua sa citesti

Iasi

Siguranta si incredere? O gluma! Politist prins la furat intr-un supermarket din Iasi

Publicat cu

pe

Un polițist de 23 de ani  care activează la Poliţia de Frontieră, secţia din Răducăneni, a fost reținut de paznicii unui supermarket din Iași după ce a fost surprins la ieșirea din magazin cu produse pe care nu le plătise, relatează Ziarul de Iași.

Potrivit unor surse din cadrul supermarketului, citat de ziarul din Iași, polițistul a pus în coş mai multe produse şi apoi s-a îndreptat către zona se selfscan. Omul legii a spus că aparatul de scanat nu a funcţionat la două cutii cu pamperşi în valoare de 260 de lei. În schimb, celelalte produse fuseseră scanate şi achitate.

Superiorii poliţistului au transmis ieri că aşteaptă rezultatul anchetei. „Conducerea Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Iaşi acordă sprijinul necesar organelor de cercetare penală care instrumentează cazul înregistrat de lucrătorii I.P.J. Iaşi.

Conducerea Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Iaşi se dezice de lucrătorii instituţiei care încalcă legea şi va lua măsuri ferme faţă de personalul din subordine care comite astfel de fapte”, se arată într-un comunicat de presă al instituţiei.

O situaţie similară a avut loc în urmă cu o săptămână, tot în Iași: o asistentă medicală de la Spitalul Sfântul Spiridon a dat vina pe aparatul de scanat după ce a fost oprită la ieşire din supermarket de către paznici. Ea scanase doar o parte dintre produse. Prejudiciul în acest caz a fost de 700 de lei, iar pe numele ei a dost deschis un dosar penal pentru furt.

Reclama
Continua sa citesti

Iasi

Politia Romana in actiune: Barbat mort, luat din sicriu si dus la sectie!

Publicat cu

pe

O echipă de anchetatori a descins în localitatea vasluiană Valea lui Bosie, de unde au ridicat corpul unui bărbat despre care primiseră informația că ar fi murit sugrumat, nu de boală, așa cum reiese din certificatul de deces.

O  scenă aiuritoare a avut loc marți, 11 octombrie, în satul Valea lui Bosie, comuna Tătărăni, județul Vaslui. Mai mulți procurori, polițiști și reprezentanți de la Serviciul de Medicină Legală Vaslui au ridicat direct din sicriu trupul unui bărbat de 47 de ani, care decedase luni.

Lucrurile au luat-o razna în momentul în care familia a încercat să obțină certificatul de deces. Au fost anunțate autoritățile de moartea localnicului, dar familia defunctului îl acuză pe medicul de familie că nu ar fi venit să examineze trupul bărbatului  și să vadă documentele eliberate de spitalul din Huși, de unde reiese că acesta a decedat în urma insuficienței cardio-respiratorii acute provocate de ciroza hepatică de care suferea.

Medicul de familie a anunțat atât Primăria, cât și aparținătorii că i se pare o „moarte suspectă”, motiv pentru care a considerat necesară efectuarea unei autopsii pentru stabilirea cauzei morții, urmând ca apoi să elibereze certificatul de deces.

Prin urmare, sora bărbatului decedat a sunat la 112, ca să anunțe că medicul de familie refuză eliberarea certificatului de deces.  La scurt timp, în Valea lui Bosie a ajuns o echipă întreagă de anchetatori.

Reclama

„Nu îi tăiați costumul, că nu mai am bani de altul”
Polițiștii și reprezentanții Serviciului de Medicină Legală Vaslui l-au scos pe defunct din sicriu, l-au dezbrăcat și l-au examinat. Totul în prezența mamei celui decedat, care plângea și le cerea să nu îi taie costumul fiului ei, pentru că nu mai are bani să îi cumpere alte haine pentru înmormântare.

Ulterior, bărbatul decedat a fost transportat la Vaslui pentru efectuarea necropsiei.  Acolo s-a constatat că decedase într-adevăr din cauza bolii. Trupul neînsuflețit a fost adus în sat de cei de la Medicină Legală, iar înmormântarea își va continua cursul.

„Oamenii de la Vaslui și domnii polițiști au fost foarte de treabă. Ne-au dat actele, îl îngropăm cum se cuvine, cum putem. Dar nu cred că mai trebuia să fie, săracul de el, luat dezbrăcat, tăiat, dus în sac și vai de capul lui. A fost o bătaie de joc, dar Dumnezeu e mare și vede”, a spus mama celui decedat, potrivit Vremea Nouă.

Reclama
Continua sa citesti

hot news