Acasă Comentariul zilei INEXPLICABIL! Plesu il ATACA DUR pe Papa Francisc: E vorba de înlocuirea...

INEXPLICABIL! Plesu il ATACA DUR pe Papa Francisc: E vorba de înlocuirea ipocrită a discernămîntului!

62

Celebrul om de cultura a publicat astazi un text foarte dur la adresa lui Papa Francisc, dupa vizita acestuia in America de Sud, scrie adevarul.ro

Andrei Pleşu atacă dur faptul că Papa Francisc a primit cadoul făcut de preşedintele Boliviei, Evo Morales, un crucifix construit din simbolul comunist, secera şi ciocanul.

”Pe de altă parte, avem de a face, aici, cu o dublă falsificare. O falsificare, mai întîi, a vechiului simbol comunist. „Secera şi ciocanul” consacrau, prin juxtapunere, solidaritatea de clasă dintre ţărănime şi proletariat, înăuntrul unei „noi ordini”, pentru care credinţa era „opium” pentru popor, unealtă burgheză de fraierit masele pauperizate. Cum să adaugi acestei ideologii imaginea-cheie a creştinismului, emblema credinţei? Dar falsificarea afectează şi religia: a anexa simbolul luptei de clasă tradiţiei creştine e a face din Iisus o figură premonitivă a marxism-leninismului, a amesteca sofistic tărîmul „Cezarului” cu cel al lui Dumnezeu, a fi, simultan, slujbaş al lui Mamona şi al lui Hristos” sursa


Citeste si:

Plesu il DESFIINTEAZA pe Ponta: Pentru boala domniei voastre e nevoie…

Andrei Pleșu îl susține în continuare pe Iohannis: Premierul rămane un smecheras!


Alăturarea crucifixului de simbolul comunist este de netolerat, crede Pleşu. Şi aşteaptă deja scuzele viitorului Papă pentru „ereziile” Papei Francisc:

”Sunt foarte tulburat de această concesie papală. Trecerea secerei şi a ciocanului, de pe steagul URSS şi al partidului comunist chinez, pe panoplia de daruri pioase ale Vaticanului mi se pare o emblemă a haosului spiritual spre care avansăm euforic. Nu mai e vorba, în acest caz, de „iubirea aproapelui”, sau a „vrăjmaşului”. E vorba de o formă de indiferenţă, de anestezie valorică, echivalentă cu suspensia oricărei forme de iubire. E vorba de înlocuirea ipocrită a discernămîntului prin coreografie de protocol. Cred, sincer, că Papa Ioan Paul al II-lea se răsuceşte în mormînt. Şi sper că viitorul Papă va găsi înţelepciunea şi limpezimea lăuntrică să-şi ceară scuze pentru acest gest smintitor al predecesorului lui.”
ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos