Acasă ACTUALITATE Instanta OBLIGA Vodafone sa dea jos ANTENELE de pe blocuri, dupa ce...

Instanta OBLIGA Vodafone sa dea jos ANTENELE de pe blocuri, dupa ce locatarii au demonstrat ca SANATATEA le este afectata!

49

O asociaţie de proprietari din municipiul Reşiţa a obţinut în instanţă o decizie prin care compania de telefonie Vodafone este obligată să demonteze antena GSM de pe un bloc de locuinţe situat pe strada Petru Maior, după ce mai mulţi cetăţeni au reclamat faptul că se simt rău.

Decizia a fost dată pe 6 decembrie de Judecătoria Sectorului 1, însă nu este definitivă, scrie capital.ro.

‘Obligă pârâta să demonteze şi să mute antena situată pe terasa blocului nr. 30 B, din oraşul Reşiţa, str. Petru Maior, judeţul Caraş Severin, în termen de 60 de zile de la rămânerea definitivă a prezentei hotărâri. Autorizează reclamanta ca, în cazul în care pârâta nu efectuează demontarea şi preluarea antenei situate pe terasa blocului nr. 30 B, din oraşul Reşita, str. Petru Maior, judeţul Caraş-Severin, în termen de 60 de zile de la rămânerea definitivă a prezentei hotărâri, să efectueze aceste operaţiuni pe cheltuiala pârâtei. Respinge cererea de reziliere a contractului de închiriere, cererea de obligare a pârâtei la plata unor daune de 2.000 lei/zi şi cererea privind plata sumei de 1.002,16 lei reprezentând cheltuieli de judecată, ca neîntemeiate. Cu apel în termen de 30 de zile de la comunicare’, se arată în decizia instanţei.

Avocatul Adrian Cuculis, reprezentantul asociaţiei, a declarat pentru AGERPRES că procesul a fost deschis după ce mai mulţi proprietari care locuiau la ultimul etaj al blocului respectiv s-au plâns că se simt rău şi au diverse probleme de sănătate, iar cauza ar fi antena instalată de compania Vodafone.

Avocatul a mai spus că asociaţia a încheiat un contract de închiriere cu Vodafone în urmă cu aproximativ 10 ani, însă suma plătită era infimă, de câteva sute de lei pe lună. În plus, nu toţi proprietarii îşi dăduseră acordul pentru acel contract.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos