Acasă Sanatate Institutul ”Matei Bals”: Toti romanii nascuti inainte de 1990 sunt IN PERICOL!...

Institutul ”Matei Bals”: Toti romanii nascuti inainte de 1990 sunt IN PERICOL! Trebuie sa faca URGENT aceste analize medicale!

Specialiștii lansează un avertisment clar pentru românii născuți înainte de ’90. Trebuie să-și facă mai multe teste pentru a afla dacă sunt sau nu în pericol din cauza hepatitei B sau C.

Medicii de la Institutul de Boli Infectioase Matei Bals spun ca riscul de imbolnavire in cazul lor este mult mai mare pentru ca nu au fost niciodata vaccinati.

60% dintre romani sunt in aceasta situatie periculoasa. Iar cand vine vorba de HIV, cifrele sunt si mai sumbre. Mai putin de 18% din populatie a facut un asemenea test si in fiecare an apar o mie de noi cazuri. Medicii atrag atentia ca riscul de imbolnavire este mult mai mare la cei care nu se vaccineaza impotriva acestor boli.

”Mamele sa se testeze pot ca avem mijloace prin care putem sa facem prevenirea transmiterii de la mama la fat”, a spus Adrian Steinu Cercel, managerul Institutului Matei Bals, conform ProTV.

In Romania doar 10% dintre cei care sufera de Hepatita C sunt diagnosticati si tratati. Iar in ultimii ani au fost identificate 21 de mii de persoane care au virusul HIV, cele mai multe cu varste cuprinse intre 25-29 de ani.

Consumul de droguri injectabile este printre cauzele principalele ale raspandirii hepatitelor sau virusului HIV. Si asta pentru ca de multe ori seringa folosita de o persoana infectata ajunge la un alt consumator, mai spune sursa citată.

URMARESTE STIREA ZILEI!
Stirea Zilei Instagram
Articolul precedentMinistrul de Interne SI-A DAT DEMISIA! Ciolos i-a acceptat-o imediat!
Articolul următorPolitistul Marian Godina il desfiinteaza pe fostul ministru de interne: Ce lucruri faine ati facut! Bine ca v-ati dat demisia!