18.6 C
București
luni, aprilie 15, 2024
AcasăDivertismentComentariul zileiIstoricul Dinu C. Giurescu: Romania este o tara in DERIVA, care se...

Istoricul Dinu C. Giurescu: Romania este o tara in DERIVA, care se desface BUCATA cu BUCATA! N-o sa mai ramana NIMIC!

in:

Stiri pe acelasi subiect

Dinu C. Giurescu, istoric, a vorbit, într-o intervenţie telefonică în emisiunea Jocuri de Putere, cu Rareş Bogdan, la Realitatea TV, despre felul în care România riscă să îşi pierdă identitatea, dar şi despre data exactă considerată de el a Zilei Independenţei şi despre cum vede viitorul.

„De ce a dispărut sintagma „Istoria Românilor”? Pentru că aşa a decis o majoritate parlamentară ignară, pe principiul: iartă-i, Doamne, că nu ştiu ce fac. S-a făcut pe tăcute: întâi a fost „Istoria Românilor”, apoi a devenit „Istorie”. Dacă luaţi cărţi din librării, găsiţi: Istorie 8, 9 sau 10, în funcţie de clasă. Istoria de acum se predă după o programă universală, dacă iei istoria de clasa a VIII-a, vezi că doar două capitole pomenesc de români, restul sunt despre mediul ambient”, a spus, la Realitatea TV, academicianul român.

Când e Ziua Independenţei României: pe 9 sau 10 mai?

Dinu C. Giurescu a explicat: „E foarte simplu, la 9 mai trupele ţarului au trecut Prutul şi au început înaintarea către Imperiul Otoman. 9 mai e data la care parlamentul din 1867 a votat independenţa României. Mai târziu s-a proclamat Regatul şi s-a făcut acest lucru pe 10 mai, spunându-se că e Ziua Independenţei, ca să nu se sărbătorească două zile.

Eu zic că ambele sunt Ziua Independenţei României”.

Giurescu: „E o ţară în derivă, care se desface bucată cu bucată”

Academicianul a vorbit despre felul în care vede România: „Ţara arată ca un vapor în derivă. E o ţară în derivă, care se desface bucată cu bucată în cei 26 de ani de la Revoluţie şi dacă va continua aşa se va desface de tot. Tot ce s-a votat este pentru slăbirea suveranităţii României. Asta se va vedea la primul şoc care va veni din afară.

Am rezistat în 1940, când a fost şocul cel mare, am pierdut trei provincii şi România a rezistat. Iugoslavia, la rândul său, s-a desfăcut în bucăţi. Azi avem posibilitatea să distrugem statul la prima adiere de vânt a unor impostori”.

Ultimele stiri