Oficiul postal din Medgidia, judetul Constanta, a fost jefuit in cursul noptii de joi spre vineri, hotii fugind cu seiful in care se aflau aproximativ 470.000 de lei, si cu masina institutiei.

Potrivit reprezentantilor Politiei Judetene Constanta, furtul a fost observat vineri dimineata, cand angajatii oficiului postal au ajuns la munca. Suspectii au intrat prin fortarea unei usi de acces, desi cladirea era prevazuta cu sistem de alarma, dar care nu s-a declansat. Ei au urcat la etajul al doilea al institutiei, de unde au aruncat mai multe dosare pe geam, astfel incat sa amortizeze caderea seifului.

Hotii au sustras apoi casa de bani, in care se gaseau circa 470.000 de lei, dar si o autoutilitara ale carei chei se aflau in aceeasi incinta.

Politistii spun ca unitatea postala a fost verificata de mai multe ori anul trecut, cu privire la respectarea prevederilor legale, fiind gasite unele probleme la sistemul de alarma, ce ar fi trebuit remediate.

Politistii au deschis o ancheta si spun ca s-a format un prim cerc de suspecti. De asemenea, s-au format filtre la iesirea din judet si se cauta si autoutilitara furata de la posta.

Sursa: mediafax.ro