Acasă Stirea zilei Jale la Bacalaureat. Daca nu stau pe Facebook, elevii nu se descurca...

Jale la Bacalaureat. Daca nu stau pe Facebook, elevii nu se descurca prea bine in fata calculatoarelor

30

Ministerul Educatiei a facut publica o statistica referitoare la pregatirea elevilor care au avut de trecut evaluarea de competente digitale in cadrul examenului de bacalaureat.

 

Rezultatele arata ca tanara generatie are probleme atunci cand trebuie sa-si dovedeasca priceperea in “ manuirea” computerului. Astfel, 4.542 (32,59%) dintre candidati au obtinut certificate de competenţă la nivel de începător, 4.385 de elevi (31,46%) au intrat în posesia certificatelor care atestă utilizarea computerului la nivel mediu, 1.823 de elevi (13,08%) au obţinut certificate de utilizator avansat, iar 614 elevi (4,41%) certificate de utilizator experimentat.

 

Potrivit datelor furnizate de inspectoratele şcolare judeţene, la această probă au fost evaluaţi 13.938 de elevi (83,33%) din totalul celor înscrişi, 2.323 de candidaţi (16,67%) au absentat, 250 de absolvenţi de liceu nu au primit calificative, iar un candidat a fost eliminat din cauza tentativei de fraudă.

 

Conform reglementărilor în vigoare, candidaţii care obţin între 0 şi 10 puncte primesc un certificat de atestare a competenţelor digitale pe care se notează punctajul, însă fără acordarea unui nivel de competenţă.

 

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos