Acasă Sanatate Japonezii îl numesc ”punctul celor o sută de boli”. Activarea punctului Zu...

Japonezii îl numesc ”punctul celor o sută de boli”. Activarea punctului Zu San Li poate produce un efect de întinerire şi de vindecare

103

Despre ”punctul celor o suta de boli” circula mai multe legende nipone, inclusiv aceea care povesteşte despre un om care ducea un trăi fericit şi care a primit de la tatăl lui o învăţătură de nepreţuit – înţelegerea punctului longevităţii sau punctul celor o sută de boli. Urmând sfatul tatălui său, fiul a masat în fiecare zi punctul indicat, şi a trăit atât de mult încât a asistat la naşterea şi moartea mai multor împăraţi, scrie secretele.com.

 Activarea punctului Zu San Li produce un efect de întinerire şi de vindecare, întârziind procesul de îmbătrânire. În China, acest punct este cunoscut sub numele de „punctul longevităţii”, în timp ce în Japonia este denumit „punctul celor o sută de boli”.

Punctul longevităţii este plasat sub rotulă. Pentru a-l localiza, acoperă genunchiul cu palma mâinii de pe aceeaşi parte a corpului. Punctul este situat în porţiunea genunchiului cuprinsă între vârful degetului mic şi vârful degetului inelar, având aspectul unei mici proeminente la îmbinarea oaselor piciorului.

Iată încă o modalitate de a identifica acest punct:

Aşezat pe podea, apasă cu putere tălpile de podea, apoi trage picioarele către ţine. Călcâiele nu trebuie ridicate de pe podea pe timpul mişcării.

Vei observă mai jos de genunchi o zona ceva mai întinsă. Găseşte punctul cel mai proeminent, pune degetul pe el şi revino în poziţia iniţială.

Locul pe care l-ai apăsat cu degetul este punctul Zu San Li.


Citeste si:

TOP Zece uleiuri pentru MASAJ si beneficiile acestora!

Maseaza acest punct al urechii si o sa te simti MINUNAT!


Ce proprietăţi are până la urmă acest punct al corpului şi de ce îl numesc niponii „punctul celor o sută de boli”?

–Controlează activitatea organelor situate în jumătatea inferioară a corpului

–Controlează activitatea măduvei spinării în segmentele care sunt responsabile pentru bună funcţionare a tractului gastro-intestinal şi a tractului digestiv, a organelor genitale, a rinichilor, şi a glandelor suprarenale.

Prin masarea punctului Zu San Li poţi sprijini activitatea glandelor suprarenale, cele mai puternice glande ale corpului şi principalele susţinătoare ale sănătăţii organismului.

Ele excretă în sânge adrenalină, hidrocortizon şi alţi hormoni importanţi. Dacă masezi „punctul longevităţii” în fiecare zi, poţi regla activitatea glandelor suprarenale, care îndeplinesc următoarele funcţii în organism:

–Reglează tensiunea arteriale

–Reglează producţia de glucoză şi de insulină

–Combat procesele inflamatorii din organism

–Echilibrează sistemul imunitar

Prin masarea punctului Zu San Li poţi inclusiv să:

–Îmbunătăţeşti digestia

–Vindeci bolile tractului gastro-intestinal

–Tratezi simptomele unui accident vascular cerebral

Masarea acestui punct te va ajută să devii mai încrezător, să combaţi stresul şi anxietatea şi să îţi regăseşti echilibrul interior. Prin masarea acestui punct poţi vindecă numeroase boli şi afecţiuni, inclusiv sughiţul, constipaţia, gastrită şi incontinenţă urinară.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos