23.5 C
București
joi, iulie 25, 2024
AcasăStirea zileiJennifer Suhr, noua senzatie a atletismului mondial

Jennifer Suhr, noua senzatie a atletismului mondial

in:

Stiri pe acelasi subiect

2010 NYC Diamond LeagueSportiva americana Jennifer Suhr a doborat recordul mondial la saritura cu prajina in sala.

Suhr a depasit stacheta fixata la 5,02 metri deasupra solului in prima zi a campionatelor SUA de la Albuquerque. Americanca a depasit precedentul record, stabilit anul trecut de rusoaica Elena Isinbayeva, cu un centimetru.

”Stiam ca sunt capabila sa realizez aceasta performanta. Am reusit mai multe sarituri excelente la antrenamente. Acum toata lumea stie ce pot face”, a spus Suhr (31 de ani), dupa competitia din statul New Mexico.

Nicio alta sportiva in afara de Isinbayeva nu reusise sa depaseasca pragul de cinci metri. Rusoaica a stabilit 28 de recorduri mondiale in ultimii ani.

Suhr, o fosta baschetbalista, care a obtinut medalia de argint la Jocurile Olimpice de la Beijing, in 2008, a incercat sa doboare si recordul mondial absolut al probei, care este de 5,06 metri, insa a ratat toate cele trei sanse pe care le-a avut la campionatele nationale ale SUA.

Suhr, care a castigat aurul la Londra 2012, pare sa fie omul potrivit pentru a o detrona definitiv pe Isinbayeva de pe primul loc in ierarhia mondiala, reusind sa castige ultimele trei dueluri cu rusoaica, dupa ce aceasta se impusese in precedentele 14.

Ultimele stiri