Acasă Stirea zilei Atletul jamaican Steve Mullings a fost suspendat pe viata pentru dopaj

Atletul jamaican Steve Mullings a fost suspendat pe viata pentru dopaj

19

Steve MullingsUn sprinter jamaican prins dopat de doua ori in cariera a fost suspendat pe viata. Sportivul a depus apel, dar decizia a ramas neschimbata.

Steve Mullings (30 de ani), campion mondial cu stafeta de 4X100m a Jamaicei la Campionatele de la Berlin 2009, s-a dopat cu testosteron in 2004 si cu furosemid diuretic in 2011.

Atletul, care a pierdut Olimpiada de la Atena din cauza primei suspendari, a contestat metodele care au dus la ambele rezultate ale testelor.

Curtea de Arbitraj Sportiv a decis insa ca atletul nu a prezentat nicio dovada concreta prin care sa isi demonstreze nevinovatia.

Mullings a fost testat pozitiv cu furosemid dupa ce a terminat al treilea in finala de 100 de metri a puternicului campionat national din Jamaica.

Dintre cele 12 medalii olimpice acordate la proba de 100 de metri la ultimele doua editii ale Jocurilor (Beijing 2008 si Londra 2012), jamaicanii au castigat opt (doua de aur la feminin, doua de aur la masculin, una de argint la masculin, doua de argint la feminin si una de bronz la feminin)

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos