16.6 C
București
luni, aprilie 15, 2024
AcasăStirea zileiArgesLa 67 de ani mamaia Cristina face 200 de km, ca sa...

La 67 de ani mamaia Cristina face 200 de km, ca sa vanda ciorapii crosetati de ea, pentru banii necesari sotului bolnav de CANCER!

in:

Stiri pe acelasi subiect

Povestea impresionantă a unei femei de 67 de ani care periodic face cu trenul câte 200 de kilometri pentru a vinde pe străzile Capitalei confecții de lână pentru a plăti tratamentul soțului bolnav de cancer, a impresionat țara întreagă.

O postare pe Facebook a unei cliente a atins zeci de mii de oameni şi a dus vestea ilicelor împletite de bătrâna necăjită la urechile românilor inimoşi din ţară, dar şi din afara ei.

Cristina Achimoiu, o femeie în vârstă de 67 de ani care îşi trăieşte clipele târzii ale vieţii făcând negoţ, prin ploaie şi vânt, cu botoşii şi vestele de lână ţesute de dânsa, dar şi de alte femei din comuna Corbi, judeţul Argeş, de unde se trage.

Sănătoasă, dar chinuită de anii pe care-i duce în spate şi de boala grea a soţului, un cancer de prostată care îl ţine imobilizat la pat de doi ani, mamaia Cristina străbate periodic, din septembrie până în aprilie, 200 de kilometri. Trage după ea sacoşe voluminoase pline cu ilice ţărăneşti împletite cu grijă şi iscusinţă de femeile de la ţară. Băieţii ei, unul retras la casa părintească din Argeş, altul plecat în Spania, o ajută cum pot, însă neajunsurile şi costurile tratamentului bărbatului bolnav sunt peste puterile lor, scrie adevarul.ro.


Citeste si:

Povestea romanului care I-A UIMIT pe americani! A realizat o CASCADORIE SENZATIONALA cu Dacia 1300!

FOTO-INCREDIBIL Copilul din aceasta imagine a ajuns CERCETATOR LA NASA!

El este romanul care a inviat din morti, in drum spre CIMITIR! Doctorii il declarasera DECEDAT!


Cu o pensie minimă de 400 de lei, un ajutor de la primărie care nu şi-a găsit calea spre bătrână de trei luni şi doi băieţi mari, dar măcinaţi şi ei de probleme, bunica îşi duce bătrâneţea în frig, vânzându-şi munca cu preţuri de până la 40 de lei. Uneori clienţii vin, alteori întârzie să apară, însă una dintre vânzările pe care le-a făcut săptămâna trecută a fost, se pare, cu noroc. O tânără blondă şi subţirică, jurnalistă de profesie, Carla Alina Buleanu, „a fost trimisă de Maica Domnului”, este convinsă mamaia Cristina.

„Am trecut într-o dimineaţă, săptămâna trecută, prin zona Rosetti împreună cu tatăl meu. La stop era doamna cu mai multe veste în mână, printre care am remarcat eu una gri. După un scurt dialog cu tatăl meu, el a deschis geamul si a întrebat-o cât costă o vestă, iar când femeia a zis 40 de lei am rămas şocată, ştiind că asemenea articole ajung la 200 de lei la târgurile de specialitate. În timp ce coboram din maşină, i-am făcut câteva poze, fără să îi prind faţa sau să mă vadă, fiindu-mi teamă să nu se gândească că vreau să îi fac vreun rău. M-am gândit că aşa poate că or mai veni 3-4 persoane, din cei care vor vedea postarea pe Facebook, să cumpere de la dânsa. «Sunteţi prima clientă, domnişoară. Sper să-mi purtaţi noroc», mi-a spus”, povesteşte tânăra, pentru adevarul.

Ce a urmat, însă, a întrecut orice aşteptare. Postarea tinerei a atins inimile a peste 20.000 de persoane. Distribuită de 19.889 de ori şi apreciată de 22.544 de oameni, povestea bunicuţei a traversat ţara şi-a ajuns chiar şi dincolo de graniţe.

„Am primit un număr impresionant de mesaje private de la persoane care îşi doreau să cumpere şi să o ajute pe doamnă. Au fost oameni din peste zece oraşe mari din ţară, dar ce m-a impresionat cel mai mult a fost faptul că mi-au scris oameni din Anglia, Canada, Gemania, Italia, Austria şi alte câteva ţări. Alţii au căutat-o imediat după ce au citit postarea. Bătrâna a vândut tot ce avea în sacoşe în ziua respectivă, iar pe seară mi-au scris două doamne, mai inspirate decât mine, care i-au luat numărul de telefon. Mi-au spus că femeia cu vestele plângea de fericire, că vrea neaparat să mă găsească şi că este convinsă că m-a trimis Maica Domnului”, a declarat, emoţionată, Carla Buleanu.

Ultimele stiri